Actualitate

Secția Cardiologie a spitalului din Târgu Jiu a rămas, pentru opt zile, fără linie de gardă

 

Linia de gardă de la secția Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu nu are acoperire în totalitate în luna august, a comunicat conducerea unității medicale. Purtătorul de cuvânt al instituției a explicat că din cauza perioadei de concedii de odihnă, garda nu mai poate fi asigurată pentru întreaga lună, iar un nou concurs pentru ocuparea posturilor vacante nu s-a mai putut ține pentru că nu a s-au putut forma comisiile de concurs. Totuși, asistența medicală este asigurată de medicii de la UPU.

”Din prezent și până la sfârșitul lunii discutăm de opt zile fără linie de gardă. A început perioada concediilor de odihnă, li nia de gardă nu a putut fi acoperită în totalitate de cei șapte medici rezidenți, doi medici specialiști și un medic primar care au contracte și asigură această linie de gardă.

Trebuie spus că asistența medicală este asigurată totuși, pacienții care se prezintă în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) sunt consultați și stabilizați de medicii de aici, iar activitatea curentă în secție este asigurată de cei doi medici care sunt angajați. Conducerea spitalului a căutat mereu soluții pentru rezolvarea crizei de medici de la secția de cardiologie.

Anul acesta au fost organizate două concursuri de ocupare a posturilor vacante, un singur post de medic resident a fost ocupat, în primăvară, la  celalălalt nu s-a prezentat niciun medic. S-a încercat demararea procedurilor de organizare a unor noi concursuri și în lunile iulie și august, dar fiind perioada concediilor nu s-au putut forma comisiile de concurs. La începutul lunii viitoare, pe data de 9 septembrie se va organiza un nou concurs pentru ocuparea posturilor vacante, de medic resident ultimul an și de medic specialist cardiologie, avem un total de patru posturi vacante.

Anunțul a fost transmis spre publicare, iar potrivit medicului șef ar exista medici care și-au manifestat intenția de a participa la acest concurs. În această lună, a fost angajat pe prestări servicii un medic un medic cardiolog pediatru, specialitate care nu exista în județul Gorj până în acest moment”,  a comunicat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: