Politică

Sebastian Burduja: Am solicitat conducerii CEO să ia cele mai dure măsuri

 

Corpul de control a demarat acțiunea pentru incidentul de la cariera Pinoasa-Rovinari, a anunțat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, precizând că așteaptă concluziile. Precizările vin după ce a vizitat luni SE Ișalnița. ”Am solicitat conducerii societății (CEO,n.r.), să ia cele mai dure măsuri pentru a evita astfel de situații pe viitor. 

O veste bună de la Rovinari: foarte curând vor începe probele la grupul V, o investiție pe care o așteptăm de aproape un deceniu și pe care ne dorim să o finalizăm în luna septembrie. Cei peste 300MW modernizați ne vor fi de mare ajutor la iarnă și in anii următori”, a mai spus acesta. 

Numai că Termocentrala Rovinari se confruntă cu o lipsă cruntă a personalului specializat, fiind nevoie de minimum 20 de salariați în plus, oameni care să-și cunoască meseria, astfel încât grupurile energetice de la Rovinari să poată funcționa fără riscuri majore.

” La Ișalnița este prevăzută o nouă centrală pe gaz, de 850MW, o investiție de 560 de milioane de euro, din care peste 200 de milioane îl reprezintă banii nerambursabili din Fondul pentru Modernizare. Contractul de proiectare și execuție este deja în faza de licitație publică și anticipăm semnarea contractului până la finalul acestui an, cu termen de punere în funcțiune până la sfârșitul anului 2027.

Astfel, gazul românesc va produce energie   sigură în bandă, cu emisii mai mici de CO2, la un preț competitiv”, a mai spus Burduja, sărind peste problemele pe care le are și această termocentrală: lipsa acută de personal care poate duce la avarii și la pierderea de vieți omenești, după cum precizează angajații CEO de la Ișalnița.

Vizualizări: 2,447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: