Social

Se teme că pornirea grupului V ar putea duce la retragerea unui alt grup din SEN

Lucrările la grupul V al Sucursalei Electrocentrale Rovinari sunt aproape finalizate, iar capacitatea energetică ar urma să fie pusă la dispoziția Sistemului Energetic Național luna viitoare. Totuși, revenirea în piața energetică a capacității respective ar putea duce la oprirea unui alt grup de la termocentrala respectivă.

Manu Tomescu afirmă că nimeni nu poate garanta faptul că Termocentrala Rovinari poate funcționa cu trei grupuri energetice, mai ales că, în Planul de Restructurare se spune clar că doar două capacități vor intra în SEN.

„Să zicem că grupul o să fie gata. Ne spune și nouă cineva acum dacă o să putem funcționa cu el, dar fără să le închidem pe celelalte două sau unul dintre ele? La ora la care vorbim, Termceontrala Rovinari nu poate să meargă cu trei grupuri în Sistemul Energetic Național, conform Planului de Restructurare.

Pe acel plan figurăm cu două grupuri și așteaptă să intre cu grupul cinci ca să închidă grupul VI. Dacă se întâmplă și cu grupul VI ce s-a întâmplat cu capacitatea III? Grupul trei a fost pur și simplu ras de pe fața pământului”, a anunțat Tomescu.

Vizualizări: 1,786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: