Actualitate

Se lucrează de zor în Cheile Sohodolului

S-au asfaltat primii kilometri din drumul ce va uni localitatea Runcu și orașul Uricani din Valea Jiului, prin munții Vâlcan. Muncitorii lucrează de zor la zidurile de sprijin și urmează să mai fie turnat asfalt pe un tronson de la intrarea în Cheile Sohodolului. 

 

 

Vestea i-a bucurat și pe localnici, și pe turiști. Mulți au ocolit acest drum din cauza gropilor. „Este o zonă foarte frumoasă, dar am cam evitat să venim cu mașinile. Copiii au venit cu ATV-ul să se plimbe pentru că drumul este foarte prost pentru mașini. Mai sus nu poți merge pentru că e pământ. Ne bucurăm că e asfaltat măcar în zona cea mai spectaculoasă, în Cheile Sohodolului. S-a schimbat parcă peisajul. Este foarte frumos și așa vor atrage și mai mulți turiști”, a spus un bărbat. „Mi se pare o inițiativă foarte bună să unească acest drum Runcu de Valea Jiului. Am ajunge mai rapid în Hunedoara și drumul montan are potențial turistic foarte mare”, a mărturisit un alt turist.

Acum vizitatorii se bucură de asfalt în zona turistică. Urmează, promit autoritățile, să fie modernizat și restul drumului care acum este pietruit. 

„Şi pentru noi, şi pentru judeţul Hunedoara înseamnă dezvoltarea localităţilor noastre şi a judeţului Hunedoara, tranzitul turiştilor, e un traseu turistic foarte frumos. Deja, este asfalt pe aproximativ cinci kilometri. Se circulă foarte bine. Urmează și prima bucată de drum, de la intrarea în Chei până în zona Nărilor. Datorită implicării domnului Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj vom reuși să obținem finanțare și pentru restul lucrărilor”, a spus Adi Cîmpeanu, primarul din comuna Runcu.

Vizualizări: 727

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: