Politică

Se fac cărțile pentru majoritățile din Consiliile Locale

Încep să se poarte discuții în Consiliile Locale pentru noile majorități, pe scena politică din Gorj. Social-democrații spun că nu au impus condiții în teritoriu și fiecare primar e liber să facă orice alianță vrea pentru bunul mers al lucrurilor. Chiar și o majoritate cu PNL e bine văzută în multe localități.

 

Cât privește Consiliul Județean Gorj, aici PSD va avea cei doi vicepreședinți. Cosmin Popescu, președintele CJ, va fi cel care îi va stabili: “La Consiliul Județean, prin votul oamenilor, avem majoritate. E o decizie pe care trebuie să o ia domnul președinte Cosmin Popescu pentru că sunt oamenii cu care trebuie să facă echipă în următorii patru ani. Dumnealui va stabili cei doi vicepreședinți”, a declarat deputatul Claudiu Manta.

Acesta a mai punctat la Radio Accent, că primarilor PSD nu le-a fost dată vreo dispoziție în privința majorităților. Fiecare e liber să facă așa cum crede că e cel mai bine pentru comunitatea pe care o conduce: „Sunt 35 de localități unde avem singuri majoritate. La Cărbunești, de exemplu, a fost majoritate și până acum și postul s-a dus la PNL. Nu a fost nicio problemă. Au libertatea de a lua cele mai bune decizii pentru localitățile pe care dumnealor le conduc. La nivel local, lucrurile sunt un pic altfel. Dacă la nivel central, vorbim de program de guvernare, la nivel local, vorbim de proiecte esențiale pentru comunitatea respectivă, să bagi apă, să faci un teren. Pot să vină proiecte bune inclusiv de la consilieri locali de la alte partide. Există înțelegeri chiar și între PSD și PNL în Consiliul Local”.

Vizualizări: 1,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: