Social

Scafandrii din Gorj, stagiu de perfecționare în Colibița

Este forfotă pe lacul Colibița, din Bistrița-Năsăud, unde 33 de scafandri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență participă la un stagiu de perfecționare. Printre ei, și salvatori din Gorj.

 

Ei se antrenează pentru diverse misiuni de căutare - salvare în bazine de acumulare, lacuri sau baraje. „Echipamentul de scufundare la echipa de scafandrii este format din vestă de salvare compensare, detentorul care este pentru ape reci, temperatură sub 10 grade, butelie `cred că sunt vreo 45 de kilograme tot echipamentul de iarnă” explică un scafandru.

 

Odată echipați, scafandrii au început pregătirea sub apă. Timp de cinci zile, specialiști din 12 inspectorate din țară se antrenează pentru diferite misiuni.

 

Scafandru Flaviu Murgu, ISU Gorj: „Este pentru prima dată când ajungem aici să efectuăm aceste antrenamente și în locuri în care nu suntem familiarizați.”

 

Cursul este organizat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu sprijinul Centrului Regional de Formare Profesională Colibița, mai ales că scafandrii participă la sute de intervenții în fiecare an.

Vizualizări: 269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: