Eveniment

Sate împânzite de camere video

O sută de camere de supraveghere au împânzit satele din comuna Bălești. Banii pentru Big Brother de pe ulițe provin din Programul Național de Redresare și Reziliență. În total, discutăm despre o investiție de un milion de lei. 

 

În primă fază, autoritățile din Bălești au instalat camere de supraveghere pentru a-i filma pe cei care aruncau gunoaie pe malul Jiului sau la marginea satelor. Fenomenul a fost descurajat serios după ce au fost montate aceste camere. 

Apoi, autoritățile au obținut fonduri prin PNRR pentru un sistem de supraveghere și mai performant. În total, sunt acum o sută de camere în toată localitatea. Monitorizează traficul, dar și orice mișcare din comună. 

„Încă avem și camerele de vânătoare în zonele unde se aruncă gunoaie. Chiar am şi depistat câţiva cetăţeni care, culmea, nu erau din localitate. Veneau şi depozitau clandestin şi nepotrivit gunoaie menajere sau orice fel de resturi de gunoaie. Avem, de asemenea, și cele o sută de camere prin PNRR. Au costat 10 miliarde de lei vechi și sunt de mare ajutor. Monitorizează orice mișcare în comună”, a spus primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu.

Vizualizări: 1,043

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: