Social

Șantiere pe ultima sută de metri

Se apropie noul an școlar așa că muncitorii care lucrează la reabilitarea unităților de învățământ se grăbesc astfel încât copiii să poată reveni în bănci, în școli recent modernizate. La Roșia de Amaradia, sunt două școli în șantier. Autoritățile promit că lucrările vor fi gata până când va suna din nou clopoțelul. 

 

Cele două unități de învățământ sunt modernizate cu bani europeni și vor deveni independente din punct de vedere energetic. 

Primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, a declarat că elevii care învață în aceste școli vor avea și mobilier nou, dar și echipamente digitale de ultimă generație.

„Două școli din Rugetu și școala de lângă primărie vor fi gata la începerea anului școlar. Sunt într-un program de reabilitare. Vom avea și panouri fotovoltaice astfel încât vom deveni independenți energetic. Vom avea economie la plata facturilor. Am obținut o finanțare prin Fondul de Mediu. Cred că am fost primii din județul Gorj care am primit o astfel de finanțare”, a spus la Radio Infinit Liviu Cotojman.

Vizualizări: 461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: