Anchetă

Sancțiuni după pauza pentru cafea de la Ambulanță

Comisia de Disciplină care a anchetat cele două echipaje de ambulanță care au făcut o pauză pentru cafea a stabilit sancțiunile. Asistenta care a lăsat pacienta singură în mașină timp de aproape o jumătate de oră va avea salariul redus cu 10% pe următoarele trei luni. Colegul ei ambulanțieri, precum și celălalt echipaj care a oprit în aceeași benzinărie au primit un avertisment scris.

 

Totul s-a întâmplat luna trecută. O pacientă, medic și ea de profesie, a rămas singură în ambulanță o jumătate de oră, într-o benzinărie din județul Vâlcea. Echipajul care trebuia să o ducă la București s-a întâlnit acolo cu alți doi colegi care se întorceau de la un alt transfer intraspitalicesc, dar fără pacient. Aceștia au stat 27 de minute în benzinărie, timp în care pacienta a așteptat fără să știe ce se întâmplă. A fost demarată o anchetă după ce femeia a sunat un alt angajat de la Ambulanță și l-a întrebat dacă știe de ce e oprită salvarea. 

 

Pauza a fost confirmată de datele de pe GPS-ul autospecialelor.

 

“Echipajul a făcut o pauză nejustificată, consider eu, de 27 de minute într-o staţie peco de la Horezu. Din moment ce era o solicitare pentru a ajunge de urgenţă la acel spital, din punctul nostru de vedere, acest lucru este o urgenţă. Categoric, echipajul, şeful de echipaj, care era asistentul medical în cazul de faţă, el răspunde în orice situaţie de pacientul pe care îl transportă”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Vizualizări: 681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: