Ultima oră

Salariul minim crește de la 1 iulie

Salariul minim va crește la 3.700 de lei, de la 1 iulie. Anunțul a fost făcut joi de premierul Marcel Ciolacu, în debutul şedinţei de guvern,

„Cea mai aşteptată decizie de azi este creşterea salariului minim de la 3.300 de lei la 3.700 de lei lunar, de la 1 iulie. Este o măsură agreată cu partenerii de dialog social, de care beneficiază peste 1,8 milioane de angajaţi din România.

De asemenea, la solicitarea mediului de afaceri, am aprobat majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate. Practic, angajaţii primesc în plus 284 de lei pe lună”, a spus premierul, care a menţionat că în acest fel se face „un pas important” pentru a ne apropia de nivelul cerut de directiva privind salariul minim european.

„Ministerul Muncii şi partenerii sociali lucrează deja la mecanismul care va introduce salariul minim european în România până în noiembrie. Formula stabilită va ţine cont de puterea de cumpărare, de nivelul câştigului salariul mediu brut şi productivitatea muncii”, a mai spus liderul PSD. 

 

Vizualizări: 309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: