Social

Salariat din CEO: Lipsa de personal duce la pericole iminente

Încă e incertitudine în privința contractelor de muncă pentru cei 1.800 de salariați din Complexul Energetic Oltenia care așteaptă să afle dacă le vor fi prelungite actele și pe ce perioadă. Colegii lor din principalele cariere trag un nou semnal de alarmă și spun că fără acești oameni, carierele nu vor mai putea funcționa. 

 

Iar lipsa de personal poate să ducă și la accidente de muncă, mai adaugă Mircea Gherendi, salariat al Carierei Roșia, unde sunt încadrați foarte mulți tineri care au contracte de muncă ce le vor expira la finalul acestei luni.

“Lipsa de personal duce la pericole iminente și la accidente de muncă, lucruri pe care noi nu ni le dorim. Pentru cei 1800 de angajați trebuie să găsim o variantă. Mai ales în punctele cheie ar trebui să se transforme contractele din perioadă determinată în perioadă nedeterminată. Altfel, e ca și cum am avea un parc de camioane și nu am avea șoferi. În mare parte, își fac treaba, s-au integrat foarte bine. Fără ei nu se poate. Eu sunt brigadier la un utilaj de mare capacitate și am schimburi integrale formate din angajați cu perioadă determinată. Dacă acești oameni ar pleca, automat acele schimburi nu ar mai exista și nu aș mai putea funcționa”, a declarat la Radio Infinit Mircea Gherendi.

Gherendi a mai afirmat că oficialii companiei ar trebui să ia în calcul și valul de pensionări. Mulți mineri vor ieși la pensie până în luna septembrie, când se va aplica noua lege a pensiilor care le va mai reduce din venituri. Ca să nu rămână fără oameni în producție, directorii companiei ar trebui să le semneze contractele celor aproape două mii de salariați pe o perioadă nedeterminată.

„Te limitează legea. Nu poți să prelungești mereu. Când vor ieși la pensie colegii noștri, vor ieși la pensie în număr considerabil, iar asta va afecta foarte mult zona de producție”, a mai subliniat Gherendi.

Deși mai sunt câteva zile până când le expiră contractele de muncă, oamenii nu au fost anunțați dacă vor mai rămâne în companie și nici pentru cât timp.

Vizualizări: 1,679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: