Actualitate

S-a finalizat recalcularea pensiilor

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale anunţă că recalcularea pensiilor s-a finalizat la timp. Peste 82% dintre pensionarii vor beneficia de o creştere a pensiei, mai transmite ministerul.

 

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale anunţă că „a finalizat, prin Casa Naţională de Pensii Publice, recalcularea pensiilor din sistemul public la timp”. Drept urmare, peste 82% dintre pensionarii din sistemul public vor beneficia de o creştere a pensiei începând din această lună, susţine ministerul.

 

„Concret, peste 3,8 milioane de pensionari vor avea o majorare a pensiei din septembrie 2024, media de creştere fiind de 26,65%. Această creştere se adaugă indexării de 13,8% aplicată la 1 ianuarie 2024 tuturor pensiilor, rezultând într-o creştere cumulată de peste 40% pentru cei mai mulţi dintre pensionari în acest an. Subliniem că nicio pensie nu scade. Chiar dacă în decizia de recalculare primită recent apare o sumă mai mică decât pensia din luna august 2024, se menţine cuantumul cel mai favorabil, adică pensia în plată”, a comunicat duminică Ministerul Muncii.

 

Pentru cei care beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari, dacă decizia de recalculare indică o valoare mai mică de 1.281 de lei, aceştia vor continua să primească suma de 1.281 de lei, a adăugat ministerul.

 

Potrivit sursei menţionate, recalcularea pensiilor s-a realizat pe baza a trei componente esenţiale: punctele de contributivitate, punctele de stabilitate şi punctele asimilate.

Vizualizări: 600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: