Politică

Rujan, atac dur la Iordache!

 

Senatorul Partidului Social Democrat Gorj, Cristi Rujan, îl acuză pe liderul PNL Gorj, Ion Iordache, că face presiuni asupra funcționarilor publici pentru ca oamenii să desfășoare activități politice în favoare sa. Social democratul îi cere lui Iordache să termine cu această formă de șantaj și face apel la organele abilitate să ia măsuri în acest sens. Rujan a mai precizat că senatorul de la Murgești condiționează rămânerea oamenilor pe posturi în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Gorj de implicarea angajaților în campania sa electorală.

„Opriți-vă! Banii nu vă asigură imunitate!

Mai mulți funcționari publici din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Gorj ne-au semnalat că liderul PNL Gorj, în mod direct și indirect, face presiuni asupra funcționarilor publici din această instituție să desfășoare activități politice în favoarea sa pentru alegerile din 9 iunie, condiționând rămânerea pe posturile ocupate în urma reorganizării de implicarea acestora.

Presiunea, hărțuirea politică, șantajul și amenințarea unor funcționari publici, condiționarea rămânerii pe posturile deținute de apartenența la un partid politic sau de votarea unei formațiuni politice constituie acțiuni ce pot fi încadrate de către autoritățile competente în categoria faptelor de natură penală.

În ultima perioadă, același domn a realizat, nelegal și fără autorizație, lucrări pe drumuri care aparțin domeniului public sau sunt în patrimoniul unor entități publice. De asemenea, a pătruns fără drept în incinta unor societăți de stat și private și, prin intermediul unor persoane interpuse care au invocat numele său în activitățile nelegale, a indus în eroare oamenii cu promisiuni de angajare la diferite societăți comerciale.

În acest context reprobabil, este posibil ca domnul cu pricina să-și dorească să cumpere și voturi pentru a-și desăvârși proiectul negativ, fapt ce ar putea atrage nu numai atenția unor votanți, dar și a unor organe abilitate să corecteze astfel de comportamente deviante”, a anunțat Rujan.

Nu este pentru prima dată când Iordache recurge la astfel de decizii aberante. Faptul că a simțit că-i fuge preșul de sub picior la alegerile locale l-a determinat să-și piardă orice urmă de raționament în ultima perioadă. Iordache este conștient că nu va obține un scor bun la Gorj, iar acest lucru ar putea să ducă la schimbarea sa din funcție, așa cum el singur a anunțat în urmă cu câteva săptămâni.

 

Vizualizări: 2,572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: