Social

Robert Bălăeț:“Am speranța că să jucăm și o să câștigăm”

CSM Târgu Jiu se pregătește pentru turneul de menținere/promovare în Liga Florilor Mol. Turneul se desfășoară la Mioveni, în perioada 24-26 mai 2024. Pe lângă CSM Târgu Jiu, mai participă HC Zalău, CSM Deva și Activ Prahova Ploiești. Primul meci al echipei noastre va fi împotriva prahovencelor de la Activ Ploești, vineri, 24 mai, de la ora 11.00. Partidele acestui turneu sunt televizate. 

CSM Târgu Jiu a ajuns în acestă situație, de a merge la baraj, după ce toate calculele oficialilor gorjeni au fost date peste cap de ceea ce s-a întâmplat în utimele etape din stagiunea actuală a Ligii Florilor. La începutul campionatului, dar și pe parcurs, în funcție de evenimente, reprezentanții clubului gorjean și-au făcut toate calculele posibile pentru acest sezon. Gorjenii au luat în considerare și faptul că echipa are un sezon lung, intens, cu meciuri în Europa, au luat în calcul și o posibilă stare de oboseală a lotului, dar fetele au strâns din dinți, au intrat pe teren și și-au apărat corect șansele, indiferent de adversar. S-a luat în calcul și posibilitatea apariției unor accidentări, care să dea peste cap angrenajul echipei, așa cum s-a întâmplat în cazul Angelei Pușcaș, a cărei lipsă s-a simțit enorm în jocul echipei. Staff-ul gorjean a trecut și peste această problemă a accidentărilor, inerente într-un astfel de campionat. A luat în calcul chiar și unele rezultate surpriză din timpul sezonului, atunci când toată lumea lupta pentru un obiectiv. Oamenii de la Târgu Jiu au luat în calcul multe posibilități, toate în plan sportiv, însă nu au luat în calcul și nici nu le-a trecut prin cap să se gândească la altfel de aspecte, care ar putea duce la răsturnarea calculelor reale.

Iubitorii de handbal au rămas realmente șocați de turnura pe care a luat-o, pe final de sezon, campionatul românesc, unul catalogat a fi printre cele mai puternice din Europa. Toată lumea a rămas cu aceeași impresie, a unor meciuri care nu s-au jucat corect și care au schimbat ierarhia reală a campionatului. Ne întrebăm de ce suporterii Rapidului nu au vrut să meargă la meciul din ultima etapă? De ce suporterii echipei din Vâlcea au părăsit sala mai devreme în semn de protest față de echipa lor? De ce fanii grupați în Asociația Liga Suporterilor Vâlceni au lansat comentarii furibunde, pe pagina lor de Facebook, la adresa echipelor(Vâlcea și Brașov), care au disputat un meci cu o desfășurare halucinantă? De ce, după un astfel de meci, vorbeşte toată suflarea handbalistică din ţară şi pe seama căruia s-au sesizat şi comisiile federaţiei? De ce unele meciuri din ultima etapă au intrat în atenția Comisiei de Disciplină din cadrul Federației Române de Handbal? Sigur mai sunt și alte întrebări, cert este că au apărut reacții vehemente în spațiul public, reacții care au declanșat o anchetă la nivelul Federației Române de Handbal? Chiar și cei de la IBIA (Asociația Internațională pentru Integritatea Pariurilor) s-au sesizat după ”performanțele” unor echipe în ultima etapă.Toate aceste întrebări se învârt într-un cerc vicios, la care, poate, cât de curând vom afla răspunsul. Un răspuns real, nu povești de adormit conștiința colectivă, care a văzut negru pe alb ceea ce s-a întâmplat. 

Oficialii clubului gorjean au reacționat. Directorul Robert Bălăeț a participat la o conferință de presă, miercuri, înainte de disputarea meciurilor de baraj de la Mioveni. Oficialul a ținut să tragă un semnal de alarmă cu privire la ceea ce s-a întâmplat în finalul sezonului. 

Robert Bălăeț, director CSM Târgu Jiu: ”Această conferință trebuia să fie cumva despre obținerea unui loc 8 sau 9 în acest campionat. Din nefericire, am ajuns la baraj. Ce s-a întâmplat în ultimele etape, părerea mea, este de domeniul fantasticului! Nu e numai părerea mea, ci și părerea anumitor publicații naționale, care au atras atenția despre ce s-a întâmplat, mai ales în ultimele două etape. Ne-am făcut planuri, la începutul acestui campionat, pe care ni le-am îndeplinit, adică victorii contra celor 6-7 echipe cu care credeam noi că ne putem lupta. Am obținut două victorii cu Știința, două cu Mioveni, două cu Corona Brașov, câte una cu Cisnădie, Baia Mare și Craiova. Am câștigat aceste meciuri și aveam un golaveraj mai bun. N-am știut că, pe final, planetele se vor alinia în așa fel încât unele echipe să câștige anumite puncte foarte ușor, la echipe mult mai bine cotate. Totul a început după meciul de la Brașov, când Corona a câștigat cu Gloria Bistrița. Să zicem că a fost o întâmplare și că iarăși planetele s-au aliniat bine pentru Corona, care a prins, probabil, un meci foarte bun. Am zis că a fost o întâmplare și mergem mai departe. Ce s-a întâmplat în ultimele două etape, începând cu meciul Craiova – Baia Mare, care, în mod inexplicabil, a început cu vreo șapte minute mai târziu și s-a terminat un egal, exact cât îi trebuia formației Minaur, am zis că e iarăși o întâmplare. Vreau să cred, și acum, că este o întâmplare ultima etapă. Aș cita din ProSport, care a spus că au fost niște meciuri greu de explicat, adică victoria Coronei în fața Vâlcei, după ce ultima a avut, la un moment dat, chiar opt goluri avans, lasă un gust amar în sufletul nostru. Nu zic eu că a fost ceva acolo, zic chiar suporterii vâlcenilor, care, în minutul 50, au părăsit sala și au condamnat echipa lor.

La Rapid, am fost chiar eu prezent. A fost un meci moale, care s-a derulat maxim la două goluri pentru o echipă. Și acel meci a început cu o întârziere de vreo șapte minute. Lipsa galeriei rapidiste, iarăși m-a frapat. Ce să mai, au fost toate rezultatele contra noastră! Acum, sper ca cineva să se sesizeze despre ce s-a întâmplat în această ultimă etapă. Chiar am înțeles că au fost raportate aceste meciuri la IBIA. Sper să se ancheteze și adevărul să iasă la iveală mai devreme sau mai târziu. Acum o să rămânem în această luptă de baraj. Sper ca, aici, toate lucrurile să se desfășoare cum trebuie, iar noi o să fim lăsați să demonstrăm că suntem o echipă puternică și să câștigăm aceste meciuri. Am încredere în aceste fete pentru că știu cât au luptat și câte puncte au câștigat. Corect și cinstit, în sală. Am speranța că o să fim lăsați să jucăm și o să câștigăm la pas toate cele trei meciuri, pentru că suntem o echipă puternică, cu jucătoare foarte bune, cu antrenori foarte buni și cred că nu meritam să ajungem la acest baraj. Nu ne rămâne decât să luptăm în continuare și să demonstrăm că suntem o echipă bună, care la anul va face un sezon foarte bun, iar în Liga Florilor.

După ce s-a întâmplat în aceste ultime două etape, te poți aștepta la orice. Încă mai am încredere că o să fie totul cum trebuie și doar valoarea sportivă își va spune, până la urmă, cuvântul și rezultatul va fi cel care va fi pe teren, neinfluențat de absolut nimeni, nici arbitrii, nici nimeni. Sunt convins că vom câștiga toate cele trei meciuri și chiar de o manieră foarte clară. Mă bucur foarte mult că sunt și televizate, pentru că, atunci, mai avem un atu în plus, să nu avem teamă de nimic. Suntem o echipă mică, cu unul dintre cele mai mici bugete și știam că o să fie o competiție foarte puternică. Dar, cum am zis, planurile noastre și punctele pe care am zis că le facem ne-au fost de ajuns. Încă o dată se dovedește că socoteala de acasă nu este ca cea din piață. La piață mai sunt și alți vânzătorii care, mă rog, stabilesc anumite prețuri”.

Vizualizări: 298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: