Social

Rezultate foarte bune pentru atleții CSM Târgu Jiu la Campionatul Național de Juniori de la București

 

Atleții gorjeni, jucători de bază ai echipei de fotbal U17 a CSM Târgu Jiu, au participat, în acest weekend, la Campionatul Național de Juniori la Atletism de la București, unde au avut rezultate foarte bune. Giuliano Ganțolea, Raul Rusu, Mario Dodescu și Bogdan Croitoru au reprezentat CSM Târgu Jiu la competiția atletică de la București. Sportivii CSM Târgu Jiu au luat startul în probele de 100, 200 și 400 de metri. Bogdan Croitoru a avut o evoluție excelentă în proba de 200 de metri. 

Sezonul 2023-2024 al Campionatului Național de fotbal U17 s-a terminat de ceva vreme, dar unii dintre fotbaliștii pregătiți de Sorin Vintilescu și Ion Bură nu au intrat în vacanță. Sportivii polivalenți ai clubului nostru și-au continuat antrenamentele, de această dată la atletism, sub comanda antrenorului Ion Bură, în vederea participării la Campionatul Național de Juniori de la București.

Competiția, care s-a desfășurat în acest weekend, a fost găzduită de Stadionul „Iolanda Balaș Soter” din București. Fotbaliștii atleți Bogdan Croitoru, Giuliano Ganțolea, Raul Rusu și Mario Dodescu au luat startul în probele de 100, 200 și 400 de metri a reuniunii atletice din București. Ion Bură, coordonatorul secției de atletism de la CSM Târgu Jiu, a fost foarte muțumit de evoluția atleților săi. ”Sportivii CSM Târgu Jiu au obținut rezultate foarte bune în acest weekend, demonstrând calități atletice excelente și o foarte bună pregătire. Sportivii Giuliano Ganțolea și Raul Rusu la categoria U18, dar și Mario Dodescu, la categoria U16, au concurat fără emoții în compania unor atleți și cu 2 ani mai mari decât ei, și evident cu mai multă experiență. Sportivii noștri au avut însă o comportare foarte bună, ceea ce ne dă încredere pentru viitoarele competiții”.

Bogdan Croitoru a fost surpriza extrem de plăcută a acestei reuniuni atletice. Este născut în 2009, și a ocupat locul 6, deși a fost cel mai mic concurent la categoria U18 și despre care antrenorul Ion Bură a vorbit în termeni laudativi. ”Bogdan Croitoru a demostrat că este un atlet foarte bun, cu un rezultat excepțional la această competiție. El a reușit un rezultat excelent pe 200 de metri, cu 22 secunde și 97 de sutimi, un rezultat care l-a plasat ca fiind cel mai bun la U16, și cel mai complet atlet junior de 15 ani din România. A terminat pe locul 6, având în vedere însă că a participat la U18, el fiind mai mic de vârstă. Rezultatul său ne dă mari speranțe, pentru că baremul de la calificare la Campionatul European este de 22 secunde și 40 de sutimi, iar Bogdan are la dispoziție trei ani să atingă baremul pentru o astfel de competiție majoră”, a adăugat Ion Bură. 

Pentru atleții pregătiți de Ion Bură, campionatul din acest weekend a fost o bună repetiție pentru finalele juniorilor U16 din 13-14 iulie, tot la București, acolo unde doi dintre atleți gorjeni, Bogdan Croitoru și Mario Dodescu au șanse mari la medalii. Bogdan va intra în concurs la 100 de metri și 200 de metri, dar și la săritura în lungime, iar Mario Dodescu la 100 de metri și săritura în lungime.  

 

Vizualizări: 313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: