La modă
Rețetă simplă și delicioasă pentru friptura de miel
Ingrediente: 1,5 kg pulpa de miel, 4 căței de usturoi, zdrobiți, 2 linguri de rozmarin uscat, 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust.
Instrucțiuni: Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol, amestecați usturoiul, rozmarinul, uleiul de măsline, sarea și piperul.
Frecați pulpa de miel cu amestecul de condimente. Așezați pulpa de miel într-o tavă de copt și lăsați-o la cuptor timp de aproximativ 1 oră și jumătate, sau până când temperatura internă a cărnii ajunge la 60 de grade Celsius pentru o friptură medie rară, sau 65-70 de grade Celsius pentru o friptură medie bine făcută..
Scoateți friptura de miel din cuptor și lăsați-o să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a o felia și servi.
Puteți servi friptura de miel cu legume la grătar sau cu cartofi prăjiți.
Sper că această rețetă vă va inspira și vă va ajuta să pregătiți o friptură de miel delicioasă și savuroasă!