Politică

Restructurarea CEO poate fi renegociată la Bruxelles!Dovada!

 

Oficial: planul de restructurare al CE Oltenia poate fi modificat. Este informarea publicată în jurnalul Comisiei Europene, a anunțat deputatul USR Radu Miruță.

”Rămâne astfel singura justificare: PSD cu PNL nu doresc asta. 

Acesta este adevărul ieșit oficial la iveală. De aceea nici ministrul Energiei PNL, nici premierul PSD nu au trimis nicio solicitare de modificare, chiar dacă situația din piață energetică s-a schimbat, chiar dacă România are toate motivele raționale de a nu închide ceva funcțional înainte de a pune altceva în schimb.

În loc să trimită solicitarea oficială de schimbare a condițiilor, PSD-PNL merg înainte cu planul de a închide ce alte țări nu închid: au votat și în Guvern (OUG 108, OUG 175, OUG14/2023) și în Parlament închiderea mineritului mai devreme decât ne obligă orice asumare a României și nu mișcă niciun deget pentru a opri ceva ce Comisia Europeană insăși ne spune că se poate.

În fond, ei merg pe propriul plan: să închidă mineritul și energia pe cărbune mai devreme decât o fac restul țărilor, pentru că importul de energie la supra-preț e o nouă afacere a băieților deștepți din Energie. Aceeași rețeta după care au închis tot ce producea în România.

E complet irațional să închizi CE Oltenia care a produs cu un cost de 754 RON/MWh în aceeași perioada în care România a importat cu 1541 RON/MWh, dar să imporți din țările vecine care produc la rândul lor tot pe baza de cărbune.

USR are soluția depusă în Parlament: proiectul de lege depus de mine, PLX 121/2023, care interzice închiderea cărbunelui până când nu se pune altceva înainte în schimb.

Cu asta devenit lege, cu deschiderea Comisiei Europene de a schimbă planul, cu îndeplinirea condițiilor existente în documentul de mai jos, România poate opri acest tăvălug de a bate recorduri după recorduri ale prețului la energie. Singurul adevăr este că nu doresc, sclipindu-le ochii la afacerile cu banii din Energie, în dezinteresul românilor.

Domnule Weber, aveți premier PSD,

Domnule Iordache, aveți ministrul Energiei PNL, uitați-va în buletin, dacă ați uitat că sunteți din Gorj, dar tot ceea ce votați este împotriva acestui județ!”, a scris liderul USR Gorj pe pagina sa publică, postând și dovada, adică un răspuns al Comisiei Europene cu privire la posibilitatea renegocierii planului de restructurare a CEO.

Vizualizări: 1,920

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: