Social

Reacții după acuzațiile de discriminare de la grădinița din Novaci

Mama unui copil de 6 ani, care are cerințe speciale, acuză educatoarele de la grădiniță că nu i-au inclus copilul în momentul festiv de la final de an pentru că are sindromul Down. Femeia a postat pe Facebook cum băiețelul ei nu a primit niciun rol și nici nu i s-a transmis ce costum să-i pregătească. Așa a rămas singurul copil necostumat de la serbare și acuză cadrele didactice că i-au discriminat copilul din cauza problemelor sale de sănătate. În replică, educatoarele spun că băiatul a avut un rol, că toți părinții au fost anunțați de costume. Directoarea a declarat jurnaliștilor care au cerut explicații că totul a fost o neînțelegere.

Ana Maria are un băiețel de 6 ani la grădinița cu program prelungit din Novaci. La serbare, spune că și-a simțit fiul discriminat. A mărturisit pe Facebook cum educatoarele nu i-ar fi dat niciun rol fiului său și nici nu i-au spus ce costum să pregătească pentru ceremonia de la final de an. 

Postarea a fost distribuită de zeci de mii de oameni și a strâns tot felul de reacții.

A reacționat și Inspectoratul Școlar Județean Gorj, care a dispus o anchetă la unitatea de învățământ. Directoarea a declarat presei că totul a fost o lipsă de comunicare și că problema s-a rezolvat. 

Câteva ore mai târziu, cele două educatoare au transmis că mama nu are dreptate, că băiatul s-a integrat foarte bine și că nu a fost niciodată marginalizat din cauza problemei de sănătate. Dimpotrivă. Mai mult, cadrele didactice spun că poza care a devenit virală pe Facebook, cu băiețelul așezat pe un scaun în marginea clasei nu ar fi de la serbare. Când a fost pregătit pentru serbare, copilul a fost așezat în mijlocul colegilor.

„Vreau să precizez faptul ca toți copilașii au primit roluri, inclusiv Vladimir, pe care le-am pus în ghiozdănel, dupa care am anunțat printr-un mesaj pe grupul de părinți ca rolurile au fost distribuite copiilor și să găsească costume potrivite fiecărui personaj. Numai ca mămica susține ca la copilul ei nu i s-a dat niciun rol și a așteptat până în ziua cu serbarea să vină să facă scandal în fața tuturor ca cel mic de ce nu are costum și poezie în loc să vină să ne întrebe ce s-a întâmplat cu poezia lui care probabil a căzut pe undeva când acesta a umblat în ghiozdănel, fapt care s-a întâmplat și cu o altă fetiță, dar mama a venit și ne-a spus și am rezolvat imediat problema, dându -i din nou poezia. Acest copil special este unul dintre cei mai cuminți copii, e liniștit, a fost integrat la toate activitățile noastre, îi dădeam în fiecare zi să mănânce în gurița deoarece din păcate el nu poate singur.  Datorită faptului ca cel mic nu poate să vorbească, i-am dat o poezioară scurtă de 4 versuri pe care aveam de gând să o spunem împreună și totodată era inclus și la dansul de la finalul serbării unde trebuia să danseze cu Adelina, colega mea deoarece avem un număr impar de copii așa cum s-a întâmplat și la serbarea de Crăciun”, a scris pe Facebook una dintre educatoarele acuzate de discriminare.

Și această postare a avut ecou pentru că mama copilului a revenit și le-a acuzat pe educatoare că nu spun adevărul: „În ghiozdanul copilului meu,  nu ați pus voi niciodată acele patru versuri pe care sa le spuneți! Ați stat cam mult sa judecați problema asta. Trebuia ieri sa-mi spuneți ca s-a produs o încurcătură și ca Vladimir a pierdut bilețelul. Copilul meu niciodată nu a desfăcut ghiozdanelul, asa ca minciunile astea erau crezute poate atunci, la serbare, când v-am întrebat,nu după 24 de ore. În alta ordine de idei, eu nu contest grija dumneavoastră pentru ceilalți copilași. Eu am vorbit strict de copilul meu”.

 

 

Vizualizări: 723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: