Politică

PSD Gorj: Continuitate la Dănciulești, schimbare la Rovinari

DĂNCIULEȘTI continuă cu primarul DUMITRA-BĂDESCU Marius

 

Obiectivele ample de investiții aflate în curs de execuție în localitatea Dănciulești confirmă performanța în administrație a primarului DUMITRA-BĂDESCU Marius. Candidatul PSD la alegerile din data de 9 iunie, pentru funcția de primar, are toată susținerea locuitorilor pentru obținerea unui nou mandat. 

 

”Am depus o muncă susținută în cei patru ani de mandat. Pentru a ajunge să avem proiecte în fiecare sat a localității Dănciulești, a fost nevoie de implicare din partea tuturor. Nu a fost ușor, dar am satisfacția că oriunde merg, cu orice locuitor al localității mă întâlnesc, îmi dau seama că eforturile noastre sunt apreciate. La alegerile din 6 iunie, echipa PSD va câștiga la Dănciulești, deoarece oamenii ne susțin, iar localitatea are nevoie de o echipă unită și puternică, capabilă să identifice soluții la probleme și să dezvolte comunitatea”, a declarat DUMITRA-BĂDESCU Marius. 

Cele mai importante investiții aflate în curs de execuție sunt:

1. ” EXTINDERE REȚEA ALIMENTARE CU APĂ ȘI CANALIZARE MENAJERĂ, COMUNA DĂNCIULEȘTI, JUDEȚUL GORJ”- sunt executate lucrări în proporție de 99%.

2. ” EXTINDERE REȚEA ALIMENTARE CU APĂ, MODERNIZARE GOSPODĂRIE DE APĂ ȘI CANALIZARE MENAJERĂ, COMUNA DĂNCIULEȘTI, JUDEȚUL GORJ”- a fost finanțat prin programul național de finanțare ”Anghel Saligny” cu suma de 10 milioane lei, a fost semnat contractul de finanțare, urmează întocmirea proiectului tehnic și derularea lucrărilor.

3. ” DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A ȘCOLII GIMNAZIALE CORNELIUS RADU RĂDINEȘTI, COMUNA DĂNCIULEȘTI , JUDEȚUL GORJ”– a fost finanțat prin PNRR, a fost semnat contractul de finanțare, se derulează procedurile de achiziție.

4. ”MODERNIZARE DRUMURI DE INTERES LOCAL, COMUNA DĂNCIULEȘTI, JUDEȚUL GORJ” – au fost demarate procedurile pentru reluarea lucrărilor.

5. ”REABILITARE MODERATĂ ȘCOALA GIMNAZIALĂ DĂNCIULEȘTI, JUDEȚUL GORJ” – a fost finanțat prin PNRR, a fost semnat contractul de finanțare, a fost întocmit proiectul tehnic, a fost derulată procedura de achiziție, urmează execuția lucrărilor.

6. ” DOTAREA CU UTILAJE A SERVICIULUI VOLUNTAR PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ, COMUNA DĂNCIULEȘTI, JUDEȚUL GORJ” - urmează procedura de achiziție pentru procurarea următoarelor utilaje: TRACTOR CU REMORCĂ, CISTERNĂ CU CHIT STINGERE INCENDII și GENERATOR ELECTRIC.

7. ”MODERNIZARE STAȚIE DE TRATARE A APEI” – vor fi executate reparații capitale la stația de tratare apei.

8. Am obținut finanțare prin programul ”Masă sănătoasă”, pentru a oferi pachete alimentare preșcolarilor și elevilor Școlii;

9. Am  efectuat reparații curente pe drumurile Danțu și Piscul Ursului;

10. Am  reușit să finanțăm lucrările pentru reparații curente (pietruire) drumuri laterale pe o lungime de aproximativ 3 km;

11. A  fost aprobată dotarea cu microbuze școlare electrice și am procurat stația de încărcare  electrică.

 

 

 

În ceea ce privește proiectele pentru viitor, primarul localității Dănciulești și-a propus obiective îndrăznețe, realizabile prin munca de echipă, aproape de locuitori.

 

Cele mai importante obiective de investiții propuse spre finanțare sau aflate în evaluare se numără: 

 

1. ” ÎNFIINȚARE SISTEM INTELIGENT DE ALIMENTARE CU GAZE NATURALE”- a fost depus prin programul național de finanțare ”Anghel Saligny” în parteneriat cu comunele Tălpaș și Fărcaș.

2. ”REABILITARE MODERATĂ ȘCOALA GIMNAZIALĂ OBÂRȘIA, JUDEȚUL GORJ” - a fost depus spre finanțare prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

3. ”REALIZARE DE NOI CAPACITÃȚI DE PRODUCERE A ENERGIEI ELECTRICE DIN SURSE SOLARE ÎN COMUNA DÃNCIULEȘTI, JUDEȚUL GORJ” - a fost depus spre finanțare prin Fondul pentru Modernizare prin Ministerul Energiei.

4. ”REABILITARE DV 25 PISCUL RADULUI” – va fi finanțat din bugetul local cu sprijinul Consiliului Județean Gorj.

 

Constantin PISTOLEA, un primar pentru ROVINARI 

 

Constantin PISTOLEA, candidatul PSD la primăria Rovinari, este inginer la Cariera Pinoasa, din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Cu o vastă experiență în domeniul minier, Constantin Pistolea cunoaște îndeaproape problemele comunității dominate de activitatea minieră și energetică și se implică pentru a o sprijinii! 

”Sunt parte a acestei comunități, mereu în mijlocul oamenilor, pe care îi cunosc foarte bine și îi respect. Problemele și nevoile rovinărenilor sunt și ale mele. Viziunea mea pentru acest oraș este una care pune accentul pe o dezvoltare echilibrată și sustenabilă, în care fiecare individ se simte parte a unei comunități unite și prospere. Îmi propun să promovez transparența în actul administrativ și asigurarea unui mediu propice dezvoltării”, a declarat Constantin PISTOLEA.

Pe lângă proiectele care vizează crearea conditiilor necesare pentru atragerea investitorilor, candidatul PSD la primăria Rovinari pune un accent deosebit pe un mediu curat și sănătos pentru locuitori. Printre primele măsuri pe care Constantin Pistolea le propune, se numără: 

5. Curațarea subsolurilor; redarea spațiului din subsoluri cu destinația ,,boxe,, pentru depozitarea diferitelor obiecte

6. anveloparea blocurilor; continuarea izolării termice și îmbunătățirea aspectului vizual al blocurilor de locuințe în orașul Rovinari

7. Înființarea unei zone de agrement compusă dintr-un bazin de înot

8. Asigurarea de analize medicale gratuite pentru persoanele cu venituri mici în vederea prevenirii cancerului de sân și col uterin

9. Extinderea și modernizarea rețelelor de canalizare în localitatea Virț ; racordarea la rețeaua de canalizare a tuturor gospodăriilor din Virț

10. Amenajarea de trotuare, piste de biciclete și rigole carosabile în localitatea Virț prin accesarea de fonduri europene

11. Creșterea siguranței cetățenilor, stoparea activității infracționale și a furturilor, reorganizarea activității Poliției Locale

12. Acordarea de ajutoare sociale persoanelor aflate cu adevărat în dificultate

13. Susținerea Cultelor și Culturii, sprijinirea activităților din cadrul Bisericilor, revitalizarea și păstrarea tradițiilor culturale din zona Rovinari.

- Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația PSD GORJ

- Executat de SC TVPROMO SRL

- CUI mandatar financiar coordonator: 21240002

Vizualizări: 1,750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: