Actualitate

Protestul de la CEO, mutat la Rovinari - FOTO

Circa două sute de salariați ai Complexului Energetic Oltenia au protestat spontan luni dumineața, dar nu la sediul companiei din Târgu Jiu, așa cum se aflase pe surse, ci la sediul carierei Tismana, în apropiere de Termocentrala Rovinari.

La protest au participat salariații de la carierele Tismana 1 și Tismana 2, după ce au aflat, cu îngrijorare, că societatea a scos la licitație planul de închidere a carierei.

Managerul CE Oltenia, Dan Iulius Plaveți, a mers la fața locului pentru discuții, fiind pentru prima dată văzut la o subunitate a companiei.

Președintele Sindicatului Mine Energie, Gabriel Căldărușe, a stat și el de vorbă cu salariații.

Compania a scos la licitație serviciul de elaborare a planului tehnologic pentru închiderea carierelor miniere Jilț Nord, Jilț Sud, Tismana 1 și Tismana 2.

“Punerea in aplicare a deciziei Directoratului prin Hotararea nr. 27/ 06.04.2023 – pct. 5.1, privind aprobarea demararii procedurilor de achizitie publica pentru elaborarea planurilor tehnologice de incetare activitate Jilt Sud, Jilt Nord, Tismana I, Tismana II oprite sau care se vor opri in perioada de timp urmatoare, in conformitate cu prevederile Legii Minelor nr. 85/2003”, se arată în anunțul de pe SICAP.

Valoarea estimată a lucrării este de 368.000 lei. Elaborarea planului va dura 12 luni.

Vizualizări: 4,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: