Eveniment

Protest la Târgu Jiu. N-au lipsit nici politicienii!

Aproximativ 150 de oameni s-au adunat în Piața Prefecturii din Târgu Jiu și protestează pentru modificarea legii eutanasierii câinilor din padocuri. De la miting, nu au lipsit nici politicienii care se cațără pe cadavrele animalelor în pragul unei noi campanii electorale. Iar Iulian Popescu, fost prefect fără soluții pentru maidanezi, a fost cap de afiș. 

La protest, a fost prezent și Ștefan Mandachi, iubitor de animale și el, care a îndemnat oamenii să adopte un câine. "Indiferența e mai periculoasă decât eutanasierea. Indiferența îi condamnă", a spus acesta. 

Și acesta e un mesaj care trebuie să ajungă, de fapt, la mulți dintre cei care au fost indiferenți când s-au organizat târguri de adopții pentru câinii din padoc, dar nu i-a vrut nimeni. Acum s-au revoltat deși nu doar la Târgu Jiu au fost eutanasiaţi câinii care au stat un an în adăpost și care erau bătrâni, bolnavi și nedoriți de nimeni. La fel se aplică legea si în Oradea, Sibiu sau Timișoara ori alte orașe mari.

Legea eutanasierii prevede că patrupezii care stau mai mult de 14 zile lucrătoare în adăposturi pot fi eutanasiați dacă nu sunt adoptați sau revendicați. La Târgu Jiu, există o hotărâre de Consiliu Local ce prevede că acești pot fi ținuți în padoc 90 de zile, dar ultima solutie, cea a eutanasierii, a fost amânată cu aproape un an. Iar asociațiile pentru protecția animalelor au fost de față când s-a decis prelungirea termenului de cazare a cățeilor în adăpostul public de la 14 la 90 de zile. 

În fața acestei situații, oamenii politici au mirosit ocazia perfectă să devină mai populari. Printre ei, Iulian Popescu. A fost prefect un an, dar n-a propus vreo soluție pentru maidanezi. Acum, că e pe margine, are toate soluțiile. Dar cine-l crede? 

Nimeni nu vrea să fie uciși câinii fără stăpân, dar nici nu se înghesuie lumea să-i adopte. Campaniile de informare, sterilizare, microcipare care se fac sunt insuficiente și nu ajung la toată lumea. Nu ajung nici la cei din comunele învecinate care aduc câinii la marginea orașului, dacă e să privim cauza reală!

În urmă cu câțiva ani, o fetiță a fost desfigurată de o haită de maidanezi. N-a fost protest. Poate asta spune ceva despre nația noastră...

Vizualizări: 1,991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: