Actualitate

Protest disperat la ușa CEO. Oamenii au sunat la salvare!

Peste 30 de foști salariați ai Complexului Energetic Oltenia sunt disperați. Au intrat în greva foamei în fața sediului companiei de la Târgu Jiu. Deși directorii i-au chemat la discuții, nu i-au putut convinge să renunțe la protestul extrem. Pentru că s-au simțit rău din cauza căldurii și că nu au mâncat, oamenii au chemat salvarea la fața locului. 

 

Oamenii sunt revoltați că au rămas pe dinafară și nu le-au fost prelungite contractele de muncă. Nimeni nu le-a explicat nimic și au fost anunțați de pe o zi pe alta că au rămas fără serviciu. Contractele lor au expirat la finalul lunii iunie. 

 

„Nu au avut criterii. Nu au consultat niciun șef de sector. Nu au consultat pe nimeni. Au luat decizii cum au vrut”, a spus unul dintre protestatari.„Nu am lipsit niciodată. Nu am nicio abatere, concediu medical, nimic. Eu am fost la muncă duminică și după ce am ieșit din schimb, m-au anunțat că de luni nu mai vin la muncă. Am lucrat sâmbete, duminici. Am două fetițe mici, unde mă mai duc eu să lucrez? N-am decât să mă arunc de pe clădire că nu am altă soluție. Trebuia să ne dea un preaviz, un timp de așteptare să vedem și noi ce facem. Nu ne-a anunțat nimeni. Noi am fost pe utilaje sâmbătă și duminică, am lucrat continuu și acum ne trezim că nu mai avem serviciu”, a spus unul dintre protestatari.

 

Spre seară, oamenii au sunat la 112 și au chemat salvarea după ce li s-a făcut rău mai multor protestatari.

 

Aproximativ 1.800 de salariați au contracte pe durată determinată. 124 dintre ei nu au mai rămas în companie și au fost anunțați în ultimul moment că lor nu le vor mai fi prelungite contractele de muncă. Oficialii companiei au invocat ba programul de restructurare, ba faptul că sunt salariați care au avut abateri disciplinare ori absențe nemotivate și din această cauză nu le-au mai fost prelungite contractele de muncă și de la 1 iulie.

 

Vizualizări: 1,515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: