Eveniment

Protest „adăpat” cu interese electorale

Protest cu iz electoral în Piața Prefecturii! Un consilier județean de la PNL a strâns 30 de oameni din Baia de Fier și i-a adus cu autobuzul în Târgu Jiu să protesteze față de calitatea apei pe care o primesc la robinete și față de executările silite pe care le face Aparegio pentru că oamenii nu și-au achitat facturile. Acțiune cu specific electoral, gargară fără finalitate, tunurile politice sunt îndreptate spre Primăria Baia de Fier, chiar dacă autoritățile au dat în judecată Aparegio încă din luna februarie. Primăria solicită redobândirea apei, acuzând compania de apă și canal de nerespectarea contractului. Asfel de litigii se rezolvă doar la instanța de judecată.

 

Revenind la "revoluționarii" însetați de voturi, în loc să intervină și ei în instanță, pentru că sigur cunosc regulile, consilierul județean liberal, Mihail Olaru, a asmuțit oamenii împotriva autorităților într-un demers caracteristic ONG-urilor. Putea să meargă intervenient în dosar și să se alăture procesului deschis de autoritățile locale, să-i dea greutate demersului din instanță care merge din amânare în amânare, însă...a preferat să simuleze un protest în Piața Prefecturii. 

 

 

Ce fac acum cei care au inițiat aceste proteste e un fel de apă de ploaie. Doar nu e o coicidență că mișcarea are loc tot în prag electoral așa cum s-a întâmplat și înainte de alegerile locale, când liberalii țipau că vor lua apa înapoi. Primarul trebuie să spună dacă e cu noi sau de partea Aparegio, circulă un mesaj printre localnicii supărați. Cum primarul a deschis proces împotriva Aparegio, e lesne de aflat răspunsul la întrebare.

 

Procesul a fost deschis încă din luna februarie și a primit până acum numai amânări. “Noi ne judecăm cu Aparegio tot pentru aceleași probleme, pentru că nu a respectat contractul. Dacă ei nu îndeplinesc condițiile contractuale, intervine rezilierea”, spune primarul din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu.

 

Aparegio spune că apa e potabilă, că are analize făcute și că a făcut și investiții ca apa să devină potabilă așa că lumea care o consumă trebuie să plătească facturile. 

Compania de apă a transmis un comunicat unde susține că toată lumea a primit facturi: „Începând cu luna aprilie 2022, angajații Aparegio Gorj au desfășurat nenumărate acțiuni de perfectare a contractelor de furnizare/ prestare a serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare pe raza UAT Baia de Fier. Menționăm că doar un număr restrâns de cetățeni au intrat în legalitate, semnând contracte de furnizare. Utilizatorii au fost informați cu privire la obligativitatea încheierii contractelor de furnizare a serviciului de alimentare cu apă prin comunicate de presă transmise în mass-media începând cu luna august 2022, periodic. În aceeasi perioadă, au fost transmise și notificări scrise prin serviciile poștale care au fost refuzate de către utilizatori. Aparegio Gorj SA –CED Novaci a demarat periodic acțiuni de contorizare în comuna Baia de Fier, fiind ca de fiecare dată de bună credință, însă s-a confruntat în continuare de reticența și refuzul utilizatorilor de a monta apometre”.

În concluzie, cunoaștem că societatea Aparegio scârțâie, cunoaștem și tergiversarea instanțelor de judecată, dar cunoaștem și "acțiunile revoluționare" din preajma alegerilor. 

Vizualizări: 3,686

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: