pamFLEȚI

Promite marea, sarea și scoicile

În campanie, toată lumea promite marea cu sarea. Senatorul Ion Iordache plusează: marea, sarea, apele făcătoare de minuni, scoicile, nămoalele. Turist parcă până azi prin județul Gorj, Iordache descoperă zilnic câte o minunăție a naturii pe care promite că o pune în valoare dacă ajunge el șef la Consiliul Județean, funcție pe care probabil o țintește ca să-și protejeze și mai bine afacerile pe care le are cu statul. Nu el, nu, știm. 

 

A descoperit Iordache, în periplul său prin Gorj, izvorul de apă termală din Cîlnic pe care sătenii l-au transformat într-un fel de piscină.  Apa curge fără întrerupere și nu e pusă în valoare în niciun fel.  Intr-o scenetă cum și-a obișnuit fanii, Iordache a luat doi tineri, le-a dat câte o replică și i-a băgat în apă. Apoi apare el, în negura nopții, cu tălpile goale și cu pantalonii suflecați până la genunchi, ca un fel de zeu, un salvator și omul cu ideile, cu toate ideile: „Apa nu a fost valorificată până acum pentru că autoritățile județene nu s-au implicat”, spune el, Iordache, dintr-o comună condusă de un coleg de-al său, de la PNL, dar, care probabil se uită tâmp la ineptiiile pe care le debitează șeful său de partid.. Ținând cont de faptul că terenul cu pricina este teren privat și nu are nicio legătură cu autoritățile locale sau județene, Iordache putea ajuta la punerea în valoare a acestui obiectiv într-un singur fel. Cumpăra terenul  și ulterior exploata marea minune. Adjudecat! 

 

Mai departe, Iordache a descoperit un fund de mare cu scoici și cochilii de melci. Zice el, că e de câteva mii de ani, numai că matematica i-a jucat feste. Și-s milioane de ani. Pare că știe treaba cu milioanele doar când îi curg în conturi.  „S-a încurcat puțin în date... Putin... Marea Sarmatica-vechime (5-7 Milioane ani)...Dar scoicile sunt mai noi, le-au adus romanii acum câteva mii de ani! Aveau castru la Negomir! Greșesc?”, i-a scris un gorjean.

 

Scenetele amatoricești de pe Facebook și Tik Tok mai prind doar la subalternii săi din PNL, care dau like și scriu un comentariu elogios de nevoie. Mulți gorjeni nu mai pun botul la promisiuni. Iată: „Lasă-ne cu vrăjeala! Vrei ciolanul! Până acum unde ai fost? Ai stat pitit?”, i-a scris un gorjean. „Cu Ion Iordache, mai dăm 100 de ani înapoi! O grămadă de clipuri inutile, nu am auzit nimic notabil de la acest personaj, se vede perversitatea de la o poștă. Sper ca oamenii să gândească mai mult de data asta”, e un alt comentariu la postarea senatorului.

 

Centre de colectare pentru fermierii care cultivă grâu și nu au unde-l depozita mai promite senatorul din mijlocul unui lan de grâu. Promisiunile sunt însă multe. Păcat că tăvălește grâul de pomană. În fiecare campanie electorală auzim despre centre de colectare, procesare și...diluare. Diluarea vrăjelilor de după alegeri vreau să spun.

 

Vizualizări: 4,460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: