Social

Proiectul ”Bunicii Comunității – Rovinari” a ajuns la final. Concluzii!

Unul dintre proiectele importante ale orașului Rovinari a ajuns la final. „Bunicii comunității” se încheie cu rezultate care-i bucură pe reprezentanții administrației locale. Concluziile acetui proiect vor fi prezentate în cadrul unui eveniment festiv care va avea loc în data de 20 decembrie, în incinta unui restaurant din oraș. 

Obiectivul general al proiectului a constat în reducerea numărului de persoane aflate in situație de vulnerabilitate. Iar rezultatele au fost unele surprinzător de bune.

„Rezultatele obtinute prin implementarea proiectului se concretizeaza în faptul că 199 persoane din grupul țintă au beneficiat de un serviciu social licentiat “Centru de zi de socializare si petrecere a timpului liber (tip club)” destinat persoanelor varstnice – “Clubul Seniorilor”, prin participarea la activitati diverse de socializare si petrecere a timpului liber și de terapie ocupationala prin arte si activitati de dezvoltare personala. Din totalul de 199 beneficiari, 100 de persoane au depașit situatia de vulnerabilitate, urmare a sprijinului oferit prin proiect”, transmit reprezentanții primăriei Rovinari. 

”Bunicii comunității” a fost un proiect care a schimbat viața seniorilor din orașul Rovinari printr-o serie de activități care le-au adus din nou bucuria. De exemplu, aceștia au participat la ateliere de creație, ateliere culinare/ ateliere de plante medicinale, ateliere culturale, istorice, târguri și expoziții realizate pe diverse teme, sărbătorirea zilelor internaționale ( a familiei, a Europei, a cărții), activitati privind informații comunicate de reprezentanții primăriei, activități de dezvoltare personale ( quilling, terapia prin mandala, digitalizare, English club), activitati de miscare/ consultatii medicale, integrame, sudoku, rebusuri, sarbatorirea zilei aniversare, jocuri de societate, audiții muzicale, vizionare filme/ documentare, intalniri cu instituțiile partenere din proiect,spectacole, excursii de 1 zi (Cazanele Dunarii, Manastirile din jud. Valcea, Castelul Corvinilor), excursii cu cazare la manastirile din Moldova.

 

Vizualizări: 317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: