Social
Proiecte importante, implementate în comuna Bărbătești
Anul 2024 se anunță unul destul de aglomerat pentru administrația locală din comuna Bărbătești. O serie de proiecte, începute în anii trecuți, își vor găsi finalitatea în lunile care urmează. Reprezentanții primăriei încearcă să acopere toate segmentele, de la infrastructura rutieră, până la investiții importante în educația tinerei generații.
Până la finalul acestui an, aproape toată comuna va avea o rețea de canalizare, susțin autoritățile locale.
„Este foarte greu să terminăm un proiect în anul în care îl începem pentru că sunt proiecte de anvergură. Avem multe proiecte începute în anii trecuți la care vom lucra și anul acesta. Avem un proiect la care se lucrează în prezent. Este vorba despre realizarea a trei poduri, prin PNDL 2. Oamenii din zona respectivă o să beneficieze de un trafic foarte bun după finalizarea investiției. În același proiect mai avem de asfaltat încă un kilometru de drum. Lucrăm intens, chiar de la sfârșitul anului trecut și am dat ordinul de începere săptămâna trecută, pentru proiectul de extindere rețea de canalizare în comuna Bărbătești. Este vorba despre o rețea de canalizare ce se întinde în cele patru sate ale localității, Bărbătești, Socu, Petrești și Musculești. Cu această extindere acoperim aproape 99% din localitate, adică aproape toți locuitorii comunei vor beneficia de rețea de canalizare”, a declarat primarul comunei Bărbătești, Adrian Mangu.
Pe lista de investiții a administrației locale se află și unitățile de învățământ, de pe raza comunei.
„Anul acesta trebuie să ne aplecăm și spre unitățile școlare. Știți că școala este viitorul nostru. Dacă vrem să ne fie nouă bine, la bătrânețe, trebuie să ne asigurăm că ne educăm copiii. De aceea avem un proiect, prin PNRR, pentru digitalizare, la Școala Gimnazială „Ion Popescu”. Elevii o să beneficieze de calculatoare noi și de toată infrastructura necesară pentru buna desfășurare a orelor de curs. Tot la această școală ne-am apucat să schimbăm acoperișul. Mai avem în plan și să animăm curtea școlii cu un tartan care să aibă pictate o tablă de șah, un șotron și alte jocuri care să-i bucure pe copii și să le facă pauzele mult mai distractive”, a mai declarat Adrian Mangu.