Actualitate

Proiect pentru creșterea vârstei de pensionare la CE Oltenia

Minerii și energeticienii ar putea pierde o parte din drepturile câștigate în ultimii ani în privința vârstei de pensionare. Draft-ul noii legi a pensiilor scosese această categorie din condițiile speciale de muncă. Ulterior a mai apărut un draft, în care vârsta de pensionare nu mai este 52 de ani, ci 54 sau 55 de ani.

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, spune că salariații Complexului Energetic Oltenia nu vor accepta să li se ia din drepturi. “Minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia nu vor accepta această pierdere din legea actuală și vor aduce aminte guvernanților actuali episodul 2019. Nu aș putea eu să mă pronunț, dacă se pune problema unei greve generale, dar sunt convins că, atunci când vom ajunge în această etapă, vor fi urmați toți pașii legali pentru a trage semnalul de alarmă final guvernaţilor României”, a spus Jan Popescu la Radio Infinit.

Personalul TESA din Complexul Energetic Oltenia este exclus de la condițiile speciale de muncă în proiectul care ar putea deveni lege în toamna anului viitor.

Oricum, de la început reducerea vârstei de pensionare nu a fost făcută pentru oameni, ci pentru închiderea termocentralelor și a carierelor miniere. Cum obiectivul va fi atins în următorii doi ani, pe nimeni nu va mai interesa protecția socială a oamenilor.

Vizualizări: 4,437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: