Actualitate
Producția de cărbune a crescut anual cu două milioane de tone
Complexul Energetic Oltenia estimează realizarea unei producții de lignit de 17 milioane de tone până la finalul anului, față de 15,5 milioane de tone anul trecut și puțin peste 13 milioane în 2020.
Realitatea din piață este pe dos față de cea impusă de Comisia Europeană. Câtă vreme avem în față o criză a energiei care va dura câțiva ani și câtă vreme criza se poate repeta oricând, este evident că oficialii europeni trebuie să recunoască faptul că politica Green Deal a fost o poveste, ca să nu zicem o gogoașă, și să renunțe la ea.
Altfel, una o să scriem în strategii, alta o să facem în practică, așteptând după tot felul de derogări. Asta e, ați greșit, nu vă ia nimeni capul, că nu are cine, dar haideți să renunțăm la prosteală. Că altfel, CEO își propune pe hârtie să scadă producția cu două milioane de tone pe an și o crește, își propune să scadă personalul cu două mii pe an, dar a făcut două mii de angajări și așa mai departe.
Complexul Energetic Oltenia își face strategie pentru asigurare a cărbunelui pentru perioada sezonului rece și până la finalul anului viitor, care nu are cum să bată cu Planul de Restructurare. CEO a făcut și o strategie de vânzare a energiei electrice care urmează să fie analizată de acționarii companiei, asta după ce prin planul de restructurare a fost obligat să vândă ieftin cantități importante până în 2024, pe care acum le-ar contracta la cu totul alte prețuri.
Câtă vreme nimeni nu poate prezice ce urmează să se întâmple în piața de energie, nu este corect ca unele companii să fie obligate să adopte măsuri care îi sunt potrivnice.