Actualitate

Procesul pentru drumul surpat e tărăgănat din cauza unei expertize

Lipsa unor experți tărăgănează procesul pe care Primăria Bumbești-Pițic l-a deschis firmei care a modernizat de mântuială un drum comunal. Instanța a stabilit un nou termen pentru finalul lunii iunie.

 

Până atunci, e nevoie de o expertiză geotehnică, iar un astfel de specialist a fost găsit tocmai la Suceava. Drumul a luat-o la vale, iar primăria nu poate interveni ținând cont că este un proces pe rol așa că autoritățile au gândit o variantă ocolitoare pentru ca localnicii din Cârligei să nu aibă de suferit.

 

„Eu am mare încredere că vom avea castig de cauză, dar acest lucru mai înseamnă încă puțin timp și răbdare.Tocmai de aceea, imediat, in toamna primului an de mandat din 2021, am luat hotărârea împreună cu consilierii, neștiind cat timp va dura procesul cu acest drum, să ne gândim la o altă varianta pentru traficul din acest sat. Și am hotărât in consiliu sa optam pentru modernizarea drumului sătesc DS 23, cel care face legătura cu drumul national din zona Trinca-Dobrescu, peste râul Galben, in zona familiilor Bârsănescu și Creanga, si Biserica de la Cârligei. Era și rămâne, in caz de forță majoră, singura varianta posibila de rută ocolitoare”, anunță primărița din Bumbești-Pițic, Irina Cojocaru.

 

Drumul a fost modernizat, dar s-a rupt la scurt timp după realizarea lucrărilor, primăria susținând că firma constructoare nu și-a făcut treaba ca la carte. Din acest motiv, a dat societatea în judecată. Lucrările nu au fost nici recepționate din cauza acestei situații.

 

Vizualizări: 812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: