Ultima oră

Primesc apă câteva ore pe zi

Canicula prelungește restricțiile când vine vorba de alimentarea cu apă. În mai multe sate din comuna Bălești, oamenii primesc apă cu porția. De mai bine de o lună a fost luată această decizie pentru că nu este apă suficientă din cauza arșiței care a secat resursele. 

De luna trecută, localnicii din Bălești, Ceauru, Tămășești, Rasova și Voinigești au apă între orele 5 și 9. Între 17 și 18.30, este apă doar în satele Bălești, Ceauru, Tămășești și Rasova. 

Localnicii din Voinigești au apă doar seara, două ore, între 19 și 21, iar cei din Bălești, Ceauru, Tămășești și Rasova mai primesc între 21 și 23.

 „Cea mai mare problemă cu care ne confruntăm e instalarea temperaturilor ridicate. Canicula nu se mai sfârșește. Am raționalizat apa în patru sate de o lună și sperăm să se echilibreze sistemul, să vină precipitațiile pentru că altfel riscăm să rămânem fără un strop de apă”, a spus primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu.

 

Situația nu e singulară. Același lucru se întâmplă și în alte localități din județul Gorj, unde resursele de apă s-au tot subțiat din cauza temperaturilor foarte ridicate și a lipsei precipitațiilor.

Vizualizări: 572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: