Actualitate

Primarul Romanescu: Implementăm proiecte de o valoare nemaiîntâlnită

În curând, vor începe lucrările în centrul municipiului Târgu Jiu, unde va fi pusă piatră cubică peste cimentul amprentat care consumă foarte mulți bani pentru întreținere. Vor fi amenajate și spațiile verzi, dar și fântânile arteziene își vor schimba înfățișarea. Proiectul este unul dintre cele mai importante din municipiu, spune primarul Marcel Romanescu. Edilul mai subliniază că, în ultimul mandat, a reușit să semneze contracte de investiții de o valoare nemaiîntâlnită în Târgu Jiu. 

 

Vorbim, mai exact, de proiecte în valoare de aproape 200 de milioane de euro, fonduri europene în mare parte. Iar în spatele acestora a stat multă muncă de birou, a mai precizat primarul Marcel Romanescu. El a mai ținut să sublinieze că de-acum va putea merge mai mult în teren, să discute cu oamenii, lucru care simte că i-a lipsit în acest mandat.

“În această perioadă, au fost consolidate toate proiectele mari pe care le finanțează sau le va finanța municipalitatea. În 2024 nu mai suntem în situația din 2020, când ne pregăteam să semnăm contracte. Am accesat fonduri europene să putem creiona proiecte. În 2028, lucrurile vor merge mult mai ușor. 2021, 2022, 2023 au fost anii în care am creat un disconfort maxim cetățenilor încercând să implementăm proiecte de o valoare nemaiîntâlnită la Târgu Jiu. Vorbim de aproape 200 de milioane de euro care se regăsesc în municipiu. Sunt proiecte cu finanțare europeană sau cu finanțarea CNI”, a declarat primarul Marcel Romanescu. 

Edilul a și enumerat câteva dintre proiectele ample. „Centrul civic. În acest an, deja o parte din piatră a sosit. Ne vom apuca de lucrări. Centrul civic cu amenajarea spațiilor verzi și a fântânilor arteziene. Vorbim de cele trei pasaje de pe bulevardul Unirii, pasajul de la Piața Mare, Parângu și Tudor Vladimirescu, finanțate de Uniunea Europeană. Mai urmează să mergem să semnăm contractul și să scoatem la licitație”, a mai declarat Marcel Romanescu la Radio Accent.

Vizualizări: 1,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: