Politică

Primarul Romanescu, despre drumul expres: Trebuie să tragem cu dinții pentru acest obiectiv

Drumul expres Târgu Jiu – Craiova ar putea deschide porțile marilor investitori și în Gorj. Cum nu există un astfel de drum spre județul Gorj, multe companii au evitat această zonă. Lipsa unui drum de mare viteză care să preia traficul din județul Gorj, înseamnă timp pierdut, consum de carburant și cheltuieli majorate.

 

E șansa orașului să se dezvolte și trebuie să ținem cu dinții de acest proiect, admite primarul Marcel Romanescu. 

 

Acesta a mai spus într-o emisiune la Radio Infinit că lipsa infrastructurii a fost una dintre marile probleme invocate de investitorii care ar fi vrut să-și aducă afacerile în Târgu Jiu.

 

„Dacă acest drum expres nu se va realiza, PSD poate pierde electoral în 2028 pentru că ni l-am asumat. Prin politica pe care a dus-o Mihai Weber, fiind proiectul dumnealui, prin înțelegerea pe care a obținut-o de la Guvernul României, acest drum trebuie să se realizeze. E cel mai important obiectiv de care trebuie să ținem și cu dinții. De ce? Pentru că eu, în ultimii șapte ani, am avut zeci de întâlniri cu oamenii de afaceri. Singurul lucru pe care îl reproșau deși nu-l puteam face eu de unul singur era partea de infrastructură rutieră. Cei care vor să vină spre Târgu Jiu au nevoie de astfel de drumuri”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

 

Vorbim de o investiție ce va fi realizată cu bani europeni. Valoarea proiectului este de aproape 14 miliarde de lei. Șoseaua va avea 110 kilometri. Printre principalele lucrări, sunt 25 poduri, 41 pasaje, 13 viaducte, 50 structuri casetate, 1 ecoduct, 3 Centre de Intreținere și Coordonare, 12 parcări de scurtă durată și 9 noduri rutiere.

 

Vizualizări: 982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: