Actualitate

Primarul Romanescu anunță noi investiții în Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că dorește să acceseze noi proiecte pentru dezvoltarea Municipiului Târgu Jiu. Edilul vrea să construiască un parc fotovoltaic pentru a face economie la bugetul primăriei cu iluminatul, dar și să asigure utilitățile în locul în care se va realiza Parcul Industrial din zona CET. Pentru parcul fotovoltaic, Romanescu încearcă să obțină finanțarea de la Ministerul Energiei, însă în cazul în care nu va reuși acest lucru, atunci a pregătit și o variantă de rezervă.

 

„Pentru unul dintre proiecte încercăm să obținem finanțare prin Ministerul Energiei. Este vorba de acel parc fotovoltaic care să ne asigure, la un moment dat, independență în ceea ce privește iluminatul. Ca sursă alternativă, în cazul în care nu o să primim finanțarea prin Ministerul Energiei, atunci o să mergem pe Fondul de Tranziție Justă”, a declarat Romanescu la Radio Infinit.

 

Investiții de zeci de milioane de euro

 

Ediul din Târgu Jiu a precizat și care este valoarea acestor investiții de care urmează să beneficieze Municipiul Târgu Jiu. „Am discutat cu domnul Cosmin Popescu și putem să obținem banii pentru acest parc fotovoltaic, pe de altă parte, avem toată suma asigurată pentru toate utilitățile pe care vrem să le asigurăm în acel Parc Industrial din zona CET. Este suma asigurată pentru Consiliul Județean și pentru primăriile reședință de județ. Este vorba de 12 milioane de euro și încă patru milioane de euro pentru asigurarea utilităților care ajung în Municipiul Târgu Jiu”, a mai precizat Romanescu.

Vizualizări: 3,774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: