Politică

Primarul din Turburea nu vrea proteste în administrație

În timp ce unii edili declară că vor să organizeze proteste ca să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că sunt prea mici salariile în administrație, alții atrag atenția că nu e cazul de astfel de manifestări. Primarul Ion Bîrcă, din Turburea, a afirmat că lefurile edililor sunt mici, dar rezolvarea nu stă în proteste.

 

„N-ar fi cazul de proteste. Problema e că sunt salariile foarte mici. În funcție de munca pe care o prestează un primar, salariile sunt mici. Într-adevăr, au dreptate primarii, dar nu cred că e cazul de proteste, să facem noi, primarii, proteste la ora asta. Un primar e în picioare non stop de dimineața până noaptea. Toate problemele comunității ți se sparg în cap. Din nimic, trebuie să faci ceva pentru că nici bani nu prea sunt. Norocul nostru e că îl avem pe domnul Cosmin Popescu la Consiliul Județean și ne ajută să terminăm proiectele, pe toți. Și domnul Weber la fel”, a spus Ion Bîrcă la Radio Infinit. 

Zilele trecute, edilii din Scoarța și din Bengești-Ciocadia au declarat în presa locală că se gândesc la o formă de protest ca să fie luați în calcul și primarii când se plâng că nu le-au mai crescut salariile de ani de zile și că sunt singurii bugetari care n-au primit de multă vreme un leu în plus la salariul. 

Primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu, care conduce una dintre cele mai mari comune din județ, a declarat că el încasează circa 5.000 de lei lunar ca primar.

Vizualizări: 523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: