Social

Primarii fac apel la gorjeni să nu mai ude grădinile

Mai mulți primari au făcut apel la gorjeni să nu mai folosească apa din rețea să ude grădinile. Deja, sunt localități unde a fost restricționată furnizarea apei pentru că bazinele se golesc rapid.

 

Edilul din Padeș le-a transmis localnicilor să nu mai folosească apa din rețea pentru a uda grădinile.

“Vin cu o rugăminte adresată din suflet, către dumneavoastră, de a nu mai folosi apa menajeră pentru udatul grădinilor. Va rog să înțelegeți ca avem copii mici, părinți și bunici, bolnavi la pat care au nevoie de apă pentru igiena personală și prepararea hranei. Fac apel de urgență să fiți înțelegători”, a transmis primarul din Padeș, Mihăiță Troacă.

Astfel de apeluri au fost făcute de mai mulți edili în ultimele zile caniculare.

Deja în Peștișani, Bălești, Aninoasa, oamenii primesc apă câteva ore pe zi din cauza secetei. Rezervele de apă se termină rapid. În Aninoasa, de exemplu, oamenii primesc apă doar seara, câte două ore. „Bazinele se golesc în două ore dacă le dăm drumul. Și așa nu ajunge apa la toată lumea. Am decis să restricționăm ca să ne ajungă apa și oamenii să aibă pentru baie și pentru mâncare. Sunt localnici care mai udă și grădinile, dar noi nu putem să facem controale. Nici nu avem angajați și comuna e mare. Salariații trebuie să se ocupe de rețea, de vane, să funcționeze seara”, a declarat primarul din Aninoasa, Ilie Petroi.

 

Vizualizări: 789

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: