Ultima oră

Primarii au rămas fără angajați. Ce soluții au găsit!

Lipsa de personal dă mari bătăi de cap primarilor din județul Gorj! Din cauză că nu au oameni specializați, aceștia s-au văzut nevoiți să apeleze la diverse firme pentru a pregăti documentația necesară accesării de finanțări. Iar acesta este doar un exemplu! 

 

Comuna Scoarța din județul Gorj este una dintre localitățile care a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani. Însă, pentru a putea accesa fonduri europene sau naționale, primarul Ion Stamatoiu a ajuns în postura de a apela la societăți private care să-l ajute cu întocmirea documentației. În caz contrar, ar fi riscat să piardă finanțări importante pentru localitate.

„Ne-am văzut nevoiți să apelăm la firme specializate pentru că în Primăria Scoarța nu mai avem angajați care să poată face acest lucru. Avem de pregătit documentația pentru licitație reabilitare drumuri, cu o lungime de 6,8 kilometri, pentru realizarea canalizării. În cazul canalizării vorbim despre o investiție de 100 de miliarde de lei vechi, ce presupune realizarea sistemului de canalizare în jumătate din comună, urmând ca cealaltă jumătate să fie realizată prin Aparegio, cu fonduri europene. Lucrăm și la documentația pentru rețeaua de gaze, în parteneriat cu localitatea Dănești. Nu aș fi putut duce la bun sfârșit toate aceste proiecte doar cu angajații din primărie, care sunt foarte puțini. Și vă dau doar câteva exemple, jurist nu mai am de anul trecut, secretară nu mai am pentru că a intrat în maternitate, colegul de la Cadastru a plecat la școala de jandarmi, angajata de la Registratură a intrat și ea în maternitate. Cu toate acestea, legea nu-mi permite să fac angajări și singura soluție sunt specialiștii din mediul privat”, a declarat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarța. 

 

 

 

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: