Politică

Primărie din Gorj, la cotă de avarie: „Vom rămâne descoperiți la salarii pe două luni!”

Spre finalul anului, mulți primari din Gorj au ajuns la fundul sacului și fac economii la toate capitolele. Edilul din Lelești, de exemplu, a tăiat mobilierul, imprimantele sau cartușele de pe lista de cheltuieli ca să facă economii la buget. Dacă nu se face o rectificare, primarul se teme că va rămâne fără bani de salarii și pentru plata persoanelor cu dizabilități pe ultimele două luni ale acestui an. 

 

Anul 2024 se încheie tot sub semnul austerității în multe localități din județul Gorj. “Nu se mai pot face tot felul de manifestări, se pot face mai restrâns, fără a mai cheltui bani din bugetul propriu, bani ce pot merge spre dezvoltare și investiții. Încercăm sponsorizări deși sunt destul de greu de găsit. Suntem destul de strâmtorați. E foarte rău la sfârșit de an când sunt unele cheltuieli care trebuiau făcute de la începutul anului, dar ne-au obligat să previzionăm în ultimul trimestru. Om vedea ce reușim să facem. Sperăm să nu rămânem fără salarii și drepturile persoanelor cu dizabilități. Există și pericolul acesta. Au fost bani mai puțini bugetați la începutul anului. Au venit măriri de salarii și indemnizații și rămânem pe ultimele două luni puțin descoperiți, dar vom vedea cum reușim să echilibrăm bugetul”, a declarat primarul din Lelești, Laurențiu Turcilă.

Cele mai mari speranțe stau în rectificarea promisă de guvernanți. Până atunci, primarul din Lelești a căutat și alte variante să mai facă economii.

„Sursa mare e rectificarea bugetară. Am redus foarte mult cheltuielile de funcționare și sperăm să facem o economie. Am redus tot ce însemna cheltuieli de imprimante, cartușe, mobilier. Funcționăm la un regim de avarie cu tot ce înseamnă rechizite în primărie. Se fac economii. La iluminat nu facem economie. Iluminatul descurajează infracționalitatea și nu cred că e cea mai bună metodă de a face economie la bugetul local”, a mai spus primarul la Tele 3.

Vizualizări: 2,874

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: