Social
Primăria Târgu Jiu limitează consumul de apă: Primează viața cetățeanului!
Primăria Târgu Jiu anunță că limitează consumul de apă. Mai concret, se face economie în zonele verzi. Nu mai irigă la fel de mult și ia în calcul realizarea a două puțuri de mare adâncime pe care să le folosească în cel mai mare parc din oraș. Presiunea la apă începe să scadă în special la etajele superioare ale blocurilor din municipiu, așa că primarul face un apel la târgujieni să consume apa responsabil pentru că dacă nu vor fi găsite soluții, cei de la Aparegio i-au transmis că într-o săptămână debitul va scădea și mai mult.
“Dacă această caniculă va continua, există riscul ca la un moment dat și resursele de apă să scadă considerabil. Asta e cea mai stringentă problemă. Înțeleg că au fost folosite și puțurile de la Curtișoara și cele două surse de alimentare pentru Târgu Jiu, însă debitul scade simțitor. Acesta e mesajul pe care ni l-a transmis reprezentantul Aparegio prezent la ședința operativă. Să sperăm că se vor găsi soluții”, a declarat primarul Marcel Romanescu la Radio Infinit.
Edilul a subliniat că are în plan câteva măsuri să facă economie la apă.
“Limitarea consumului de apă excesiv pe spațiile verzi. Să încercăm să facem economie. Pe un debit, în parcurile și în zonele verzi, lucrurile nu funcționează așa cum trebuie. Se mai poate usca gazonul, dar măcar să avem apa curentă pentru cetățeni. Noi facem eforturi. Am luat în considerare, ținând cont că cel mai mare consumator e parcul din Narciselor, ne gândim să facem niște puțuri de mare adâncime ca să facem o economie și la bugetul local. Sunt 12,5 hectare de parc pe care trebuie să-l irigi permanent. Se observă că din lipsă de presiune, suprafață pe care trebuie să oirige sunt din ce în ce mai mică. Dar viața oamenilor și a animalelor primează. Peste tot se înregistrează astfel de fenomene. Grădina e ultima prioritate. E un apel pe care îl fac la târgujieni. La etajele superioare, sunt blocuri cu zece etaje, presiunea va scădea considerabil încet, încet. Maxim o săptămână mai putem merge așa, iar ulterior cu scăderea debitului, va scădea presiunea și trebuie găsite surse alternative. Sperăm să nu ajungem să folosim ISU pentru alimentarea cetățenilor în localitățile componente”, a mai explicat Marcel Romanescu.