Ultima oră

Previzionează prețuri record la energie și la iarnă: „Prețurile o să zboare!”

Sindicalistul Dumitru Pîrvulescu e convins că ne așteaptă o iarnă cu prețuri record la energia electrică. Liderul Federației Naționale Mine Energie a declarat la un post local de televiziune că la Complexul Oltenia doar se taie și nu se mai pune nimic în loc așa că e foarte probabil să se repete scenariul din vară, când România a importat energie de la alții la prețuri astronomice.

 

“Nu poți să construiești de-a-n boulea sisteme regenerabile fără să ai nimic în bandă și s-a văzut și anul acesta care au fost consecințele cu prețul acela gigant, de peste o mie de euro pe megawatt/oră. 

 

Probabil că și la iarnă va fi tot la fel, va fi grea pentru români pentru că intrăm cu stocuri foarte mici în special pe zona hidro. Sunt cele mai mici acumulări din ultimii cinci ani așa că dacă vine acea iarnă prognozată nu știu ce vom face. Nici din importuri nu putem să compensăm și nu mai vorbim de prețuri. Prețurile o să zboare. Părerea mea e că o să fie mai mari decât în vară”, a declarat Pîrvulescu la Tele 3.

Vizualizări: 677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: