Actualitate

Prevede viitor sumbru în minerit: Reduceri pe toate fronturile

Termocentrala Ișalnița ar putea produce din nou curent dacă va fi nevoie chiar dacă a intrat într-un program de rezervă la începutul acestui an. Salariații spun că au rămas atât de puțini încât le-ar fi aproape imposibil să poată funcționa în program normal. 

 

Sindicalistul Nicușor Văduva a declarat la Radio Infinit că se merge pe reduceri pe toate fronturile, de la investiții până la personal. Crede că același lucru se va întâmpla peste tot. Banii pentru reparații sunt tot mai puțini. La fel, și salariații.

„A mai venit ceva cărbune. Vine în fiecare zi, dar puținel, nu ca în perioadele când aveam funcționare, până să intrăm în programul de rezervă. Dar dacă este nevoie de Ișalnița, poate să pornească în câteva ore. Singura problemă e a personalului și nu prea se întrevede că s-ar rezolva atâta timp cât nu vor să angajeze altfel de personal decât pe perioadă determinată. Probabil că ne vor mai ține așa pentru când vor mai avea nevoie, cum s-a întâmplat anul acesta pe acea criză energetică. Dacă ar fi să funcționăm în regim normal, cred că ar fi imposibil să funcționăm. La Ișalnița, suntem cei mai vitregiți, dar asta înseamnă program de rezervă, reduceri pe toate fronturile și probabil asta se va întâmpla în toate subunitățile”, a spus la Radio Infinit Nicușor Văduva.

Aproximativ 280 de angajați mai sunt acum la Ișalnița.

Vizualizări: 1,549

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: