Eveniment
Pompierii gorjeni au avut 28 de misiuni într-o zi

28 de situații de urgență în 24 de ore! E bilanțul pompierilor gorjeni care trag un semnal de alarma și în privința incendiilor de vegetație. Au fost 89 de incendii de vegetație de la începutul anului până în prezent.
"În ultimele 24 de ore am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea a 28 de situații de urgență, astfel: 2 incendii izbucnite la construcții; 10 incendii de vegetație uscată; 16 intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat.
89 de incendii de vegetație uscată de la începutul anului și până în prezent. Anul 2024 a fost anul cu cele mai multe incendii de vegetație uscată izbucnite pe teritoriul județului nostru. Pe tot parcursul anului 2024, echipajele noastre de intervenție au fost solicitate să intervină la 1151 de situații de urgență generate de incendiile de vegetație. Doar prin eforturile imense depuse de către colegii noștri, căroara li s-au alăturat reprezentanți ai autorităților locale și voluntari care au conștientizat riscurile, au fost evitate adevărate tragedii.
Iată că și în acest an, cu toate că suntem abia la începutul lunii martie, am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea a 89 de situații de urgență generate de incendiile de vegetație. Este un fenomen greu controlabil, influențat de facturul uman și conștientizarea pericolelor. Pagubele pot fi iremediabile, atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru comunități.
Încercăm prin toate canalele de comunicare pe care le avem la dispoziție să ajungem la cât mai mulți cetățeni pentru a-i convinge să renunțe la utilizarea focului pentru arderea resturilor sau pentru igienizarea terenurilor agricole și încercăm să folosim puterea exemplului pentru că nu sunt deloc puține situațiile în care arderile necontrolate au generat adevărate tragedii.
Pentru reducerea fenomenului, fiecare cetățean care a înțeles pericolul acestor arderi poate fi unul dintre mesagerii noștri, prin discuțiile care pot fi putrate în familie, cu venicii și prietenii despre pericolele și pagubele care pot fi generate, dar și despre sancțiuniunile care pot fi aplicate pentru aceste acțiuni iresponsabile. Atragem atenția că astfel de acțiuni sunt sancționate de legislația în vigoare și vă sfătuim să renunțați la utilizarea focului deschis pentru arderea resturilor sau igienizarea terenurilor agricole", a transmis ISU Gorj.
Vizualizări: 911