Eveniment
Poliția Română: Între a-și arăta "ouăle" cu oameni buni și a-și pensa sprâncenele când e vorba de interlopi
Caz incredibil în Gorj. Un polițist de la brigada rutieră este acuzat de un tânăr de lipsă de umanitate. Daniel Pădure a fost oprit pe raza comunei Drăguțești de către polițiștii de la brigada rutieră în timp ce conducea cu viteză, peste limita admisă de lege. Acesta transporta în mașină un cățel grav bolnav și i-a explicat polițistului circumstanțele ce l-au făcut să depășească viteza legală. Daniel i-a spus agentului că își asumă fapta, doar că îl roagă să grăbească procedura, pentru a putea ajunge cu cățelul la veterinar, animalul fiind într-o stare gravă.
Atitudinea polițistului a fost una groaznică, acesta luându-l peste picior pe tânăr. Din nefericire, viața cățelului nu a mai putut fi salvată, din cauza faptului că acesta nu a putut beneficia de tratament în timp util. Mai mult decât atât, agentul i-a aplicat amenda maximă lui Daniel.
Daniel a făcut o postare pa pagina de Facebook, în care a povestit întregul incident.
"Felicitari Poliția Română! Astazi nu ati salvat o viata, ci ati luat-o, nu conteaza ca este un om sau un animal! Pe nume Artaris Bogdan, agent de politie la brigada rutiera Tg-Jiu, m-a oprit astazi in zona Dragutesti, eu conducand cu cainele spre cabinetul veterinar fiind pe moarte.
Acesta m-a oprit din cauza vitezei pe care o aveam si imi asum aceasta vina, dar ceea ce ma frustreaza este faptul ca, atunci cand am fost oprit, i-am explicat situatia si l-a durut fix in cot! Mi-a spus sa ii prezint documentele la control, asta am si facut. Am asteptat 2 minute, 3 minute, 7 MINUTE, minute in care viata cainelui meu putea fi salvata, asa ca am iesit din masina, m-am dus la el sa ii spun ca plec si a zis sa astept ca sa imi dea dovada. L-am intrebat daca este posibil si normal sa se intample asa ceva, ca viata cainelui meu este in pericol, i-am explicat ca vin din zona Plopsoru si ma indrept spre veterinar, la care acest individ care se presupune ca a facut o scoala imi reproseaza urmatoarele “Dar la Rovinari nu exista salvarea sa il ia?” Am impresia ca pe anumiti indivizi nu ii intereseaza daca mori sau daca ai vreo problema, pe el l-a interesat sa imi dea maximul de amenda 2900 lei si permisul suspendat pe 90 zile. Este prima data cand fac acest lucru, prima postare pe care o fac de genul, dar deja sunt epuizat, suparat, nervos pe acest indiferent individ care poarta uniforma de politie si voi face toate demersurile posibile sa il reclam, NU ESTE POSIBIL SA NU AI SUFLET, sa nu te intereseze de o viata!! Felicitari inca o data, acum cainele meu este intr-o lume mai buna, fara atata ura." a scris Daniel Pădure.
Ținem să îi aplaudăm și noi pe epilații din poliția gorjeană, pe cei care își fac unghiuțele cu lac și laminare la gene. Aceștia sunt cei care îi fac de râs pe colegii lor, pentru că sunt mulți polițiști care își respectă statutul și uniforma, dar și pe cei în slujba cărora trebuie să fie. Cu "șmecherii și bombardierii" fac exact ca mielul de paște. Se roagă să nu fie luați la palme și tremură izmenele pe ei, cu pistolul la brâu.
Precizări IPJ Gorj: "Bărbatul în cauză a condus un autovehicul pe DN 66 Drăguțești, fiind înregistrat cu aparatul radar în timp ce circula cu o viteză de 126 km/h, pe tronsonul de drum pe care limita era de 50 km/h.
Depășind limita legală de viteză cu peste 60 km/h, bărbatul a fost sancționat contravențional cu suma de 1.305 lei, conform O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, cei 1.305 lei reprezentând minimul prevăzut de lege pentru aceasta încălcare legislativă, fiindu-i totodată reținut permisul de conducere.
Facem precizarea că depășirea limitei de viteză este una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere, iar a conduce cu o viteză de 126 de km/h în localitate, putea duce la tragedii pe drumurile publice, chiar și la pierderea de vieți umane, cu atât mai mult cu cât, la momentul respectiv, condițiile meteo erau nefavorabile cirulației (carosabil umed).
Agentul de poliție i-a oferit conducătorului auto posibilitatea de a-i înmâna dovada cu drept de circulație pentru 15 zile și întocmirea procesului verbal în lipsă, spre a-i fi comunicat ulterior, așa cum prevede legea, însă acesta a refuzat.
În spatele uniformei de polițișt, nu am ezitat să empatizăm sau să dăm dovadă de umanitate și înțelegere, însă astfel de abateri legislative nu pot fi ”trecute cu vederea”, deoarece pot genera situații mult mai neplăcute".