Politică

PNL-iștii nu mai ies de la guvernare. Se focusează pe bani și mobilizarea de partid în organizarea alegerilor

Liderii principali ai PNL s-au reunit în această seară la Vila Lac pentru a stabili calea de urmat până la alegerile prezidențiale și parlamentare. Soluțiile găsite vor fi prezentate ulterior conducerii extinse a partidului în cadrul ședinței oficiale a Biroului Permanent Național al PNL care se va reuni la Palatul Parlamentului.

 

Cert este că au uitat de ideea ieșirii de la guvernare, după un calcul rapid: ar rămâne fără bani și pârghii, tocmai la alegerile parlamentare și prezidențiale. 

 

Potrivit unor site-uri de știeri, spiritele au fost temperate chiar de liderii principali ai partidului în frunte cu președintele Nicolae Ciucă care a spus public că ”Alianța cu PSD s-a rupt, dar vom rămâne la guvernare pentru a asigura actului guvernării”, fiind completat ulterior de prim-vicepreședintele Dan Motreanu care a spus că miniștri partidului vor rămâne în guvern ”pentru a se asigura ca PSD nu fură”. 

 

Vor să-l vâre pe Ciucă în Turul 2

 

De fapt, ieșirea de la guvernare ar însemna câștigul altor partide ale căror candidați ar fi mai potentați.

”Potrivit unor surse participante la întâlnire, accentul s-a pus pe organizare. Șefii campaniilor pentru prezidențiale și parlamentare, alături de secretarul general și prim-vicepreședinții partidului au insistat pentru refacerea și funcționarea în cât mai bune condiții a rețelelor electorale și asigurarea sumelor necesare pentru o campanie bună. Un accent deosebit s-a pus pe mobilizarea activului de partid și al simpatizanților. Sunt calcule și scenarii făcute pentru Turul I al alegerilor prezidențiale astfel încât președintele Nicolae Ciucă să acceadă fără probleme în Turul II”, se arată în publicațiile din țară.

 

 

 

Vizualizări: 919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: