Social

Plecarea “sezonierilor” din cariere ar pune mineritul pe butuci

Emoții mari pentru cei aproximativ două mii de salariați de la Complexul Energetic Oltenia cărora le expiră contractele de muncă, dar nimeni din companie nu le-a dat vreo veste. Sindicatele vorbesc și ele din auzite. Nu se știe nimic și nimeni nu se gândește la stresul prin care trec acești oameni din cauza nepăsării șefilor. 

 

Însă ce s-ar întâmpla dacă ar pleca acești oameni, așa-numiți sezonieri de unii sindicaliști? Ar ajunge pe butuci cariere importante din companie pentru că mulți lucrează în zona Roșia ori în Roșiuța.

 

„E puțin probabil să se renunțe la ei. Nu prea putem să funcționăm fără ei. Sunt cariere bune: Roșia, Roșiuța, care sunt cele mai importante, unde personalul pe perioadă determinată cred că reprezintă 35-40%. Plecarea acestora e clar că ar pune compania într-o situație foarte grea”, a declarat Dumitru Pârvulescu, liderul FNME, la Radio Infinit. 

Deși Pârvulescu a dat de înțeles că unii dintre ei ar avea șanse să semneze contracte de muncă pe o perioadă nedeterminată, liderul de sindicat Constantin Crețan crede că oamenii sunt ținuți în șah până după alegeri.

„Nu există șanse pentru o perioadă nedeterminată. E părerea mea. Se spune că se prelungesc, dar mai puțin unii care nu sunt prea muncitori, nu prea sunt disciplinați și nu se încadrează. Nu! Se face o vânătoare a celor care nu sunt cu ei. E o vânătoare de voturi, de fapt”, acuză sindicalistul Constantin Crețan. El a adăugat că mulți riscă să nu mai aibă contractele prelungite nici pe șase luni. 

 

Deși suntem la început de iunie și contractele expiră în câteva săptămâni, oficialii companiei nu par prea interesați de soarta acestor oameni. Nu i-au anunțat nici dacă vor avea contracte prelungite, nici dacă vor pleca acasă de luna viitoare. 

 

Vizualizări: 1,446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: