pamFLEȚI

Plaveti, directorul “O seară bună”

Episod de maniere proaste în dreptul celui care conduce Complexul Energetic Oltenia pe ultimul drum. Dan Iulius Plaveti a fost filmat în timp ce iese liniștit din clădire și pleacă spre casă fără să stea de vorbă cu oamenii care au intrat în greva foamei la geamul său. 

 

N-a scos o vorbă, n-a băgat pe nimeni în seamă. A spus doar: „O seară bună!” înainte să închidă portiera și să plece cu mașina din fața companiei.

 

Nu a întrebat nimic bieții oameni care stau în greva foamei pentru că au rămas pe drumuri și sunt disperați. Nu i-a întrebat dacă sunt bine și nici dacă acceptă propunerea companiei, de a se angaja la Minprest. Probabil că știe răspunsul: Oamenii nu vor să muncească pe salariu minim pe economie și să facă aceeași muncă în cariere în timp ce omologii lor din CEO încasează mai mult și au și condiții speciale. Protestatarii au spus răspicat că nu vor accepta să lucreze la Minprest. Își doresc să continue în cariere măcar trei luni tot în cadrul Complexului Oltenia. Spun că nu au absolut nicio variantă să se poată descurca. 

Niciun alt director din companie n-a mai venit să discute cu protestatarii chiar dacă la fața locului au venit și vreo doi primari, dar și salvatorul Ion Iordache. Acesta din urmă a anunțat că a intrat și el în greva foamei alături de mineri. Acum rămâne de văzut dacă nu cumva el a furat, de fapt, startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Sau a uitat că partidul său a fost și încă este la vârful Ministerului Energiei, care ar putea interveni în această criză. Dar Plaveti știe una și bună. A venit în Gorj cu un scop. Să tragă clopotele mineritului și pare că nimic nu-i schimbă traseul și nimic nu-l impresionează. 

Vizualizări: 5,853

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: