Actualitate

Pîrvulescu (FNME), despre reducerea vârstei de pensionare: “O gogoașă caldă”

Sunt tot mai multe semne că legea pentru pensionarea mai devreme a minerilor și energeticienilor, promisă de politicieni și cerută de cinci săptămâni la protestul din Piața Prefecturii Gorj, nu va trece.

Calculele făcute în ultimele zile arată că numai de la Complexul Energetic Oltenia ar pleca 4.700 de salariați într-un an, ceea ce ar însemna închiderea companiei.

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, crede că sunt salariați pe care i-ar lăsa indiferenți un astfel de scenariu, dacă ar ieși la pensie. “După ce li s-a rostogolit săptămâni întregi o gogoașă caldă, s-ar putea să vrea”, a spus Pîrvulescu referitor la închiderea companiei.

Liderul FNME a fost prezent într-o emisiune de televiziune, unde a evitat să se pronunțe clar împotriva proiectului de lege aflat în dezbatere parlamentară, spunând doar că semnalele politice sunt că nu va trece. De Senat, proiectul inițiat de parlamentarii din Hunedoara a trecut doar pentru că era an electoral. “Acel proiect a fost făcut de către cei din Federația Energetica, preluat de doi parlamentari din Hunedoara care acum nu mai sunt parlamentari, nu a fost susținut de nimeni, dar a trecut de Senat prin aprobare tacită, pentru că au fost alegeri”, a explicat Pîrvulescu în emisiune.

Acesta i-a criticat minute în șir pe cei care protestează. “Dacă explic și mai pun pe câte unul să citească, automat le sar muștiucii. (...) S-a ajuns la o rostogolile a unei chestiuni care este bună, dar nu știu cât de normală este din punct de vedere legal. S-a ajuns la concluzia că ăia care sunt acolo vor binele oamenilor, iar cei care nu sunt acolo nu-l vor”, a mai spus Pîrvulescu. 

Problema cea mai mare este pe partea de energie, pentru că salariații de acolo au pierdut cu mulți ani în urmă grupa de muncă. Excepție au făcut cei de la Rovinari, ai căror lideri sindicali s-au bătut pentru oamenii lor. Pîrvulescu spune că nu poate să repare el acum ce au făcut alții. “Nu pot eu să scot castanele aruncate în foc, în timp, de colegii mei din energie. Nu i-am pus eu să renunțe la grupa de muncă, nu i-am pus eu să nu se ducă în instanță să conteste când s-au dat niște avize proaste privind noxele”, a mai spus liderul FNME.

Deputații Dan Vîlceanu (PNL) și Radu Miruță (USR), iar acum Pîrvulescu încearcă de câteva zile să le explice minerilor și energeticienilor că proiectul de lege așteptat nu va deveni realitate. Toți o fac cu fereală, de teama reacțiilor care cel puțin pe paginile de socializare sunt destul de dure.

Complexul Energetic Oltenia are peste 12.000 de salariați.

Vizualizări: 4,580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: