Actualitate

Pîrvulescu: Cei 6000 de potențiali șomeri vor părăsi Gorjul!

 

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, anunță că potențialii șomeri de la Complexul Energetic Oltenia nu vor rămâne în județul Gorj în cazul în care vor rămâne fără un loc de muncă. Liderul de sindicat este convins că oamenii vor pleca în marile orașe din țară, dar și în Europa.

Motivul exodului este cel legat de salarii mici care se plătesc în județul nostru, majoritatea firmelor plătind doar salariul minim pe economie. „Credeți că rămâne cineva în Gorj pe salariul minim pe economie? Ăștia șase mii de potențial șomeri vor fi lucrători în Cluj, București, Timișoara și Vest.

Nu vor fi în Gorj! Cine stă pe salariul minim pe economie?”, a declarat președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu.

Liderul de sindicat a mai precizat că, în afară de Complexul Energetic Oltenia, restul firmelor din județ asigură doar puțin mai mult decât salariul minim pe economie.  „Adică, Gorjul, în ultimii ani, nu a făcut decât să ridice salariul minim pe la fimele astea mititele de la salariul minim undeva la minim înmulțit cu 1,2. Mai mult nu s-a dus că vedem toți”, a mai precizat Pîrvulescu.

Vizualizări: 3,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: