Social

Petroi: De când sunt eu primar, nu au fost astfel de inundații

Primarul din comuna gorjeană Aninoasa a povestit la Radio Infinit cum a trăit ziua de 31 mai, când au fost cele mai mari inundații din istoria localității.

“De când sunt eu primar, nu au fost astfel de inundații”, a spus primarul Ilie Petroi, care era în satul inundat, Groșerea, chiar când s-a întâmplat.

“Dintr-o dată am văzut o mare de apă, am sărit, am văzut, erau trei copii într-o gospodărie, stăteau pe scară, i-am luat de acolo. M-am gândit că nu mai scăpăm, când vezi dintr-o dată că vin apele peste tine...”, a spus Ilie Petroi.

Atât pompierii, cât și cei de la Apele Române au stat până noaptea târziu în localitate, cu motopompele, pentru a ajuta oamenii.

“Oamenii sunt înțelegători, dar, după ce că sunt prețurile care sunt, acum au totul distrus în case”, a mai comentat primarul. Au murit animale și păsări, nutrețul este distrus, lemnele au fost luate de ape, electrocasnicele s-au stricat, parchetul s-a umflat și așa mai departe.

Pentru evacuarea apei din gospodăriile oamenilor din Aninoasa, ISU Gorj și Apele Române Gorj au intervenit cu 25 de pompieri militari și mai multe motopompe de mare putere. În cursul nopții, apele s-au retras din gospodării, dar în urma lor au rămas pagube foarte mari, spune primarul Ilie Petroi.

Sunt peste 50 de gospodării care au fost afectate. Totul de la o rupere de nori. În primă fază, părea că nu s-a întâmplat mare lucru, dar dintr-o dată apele au început să curgă de de peste tot, după cum povestesc oamenii.

Vizualizări: 1,537

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: