Eveniment

Persoană de 70 de ani, blocată pe munte

Acțiune de salvare foarte dificilă în masivul Mehedinți. O persoană de 70 de ani a sunat la 112 să anunțe că este rătăcită și blocată pe munte. Apelul a venit ieri după-amiază. Atunci a început și misiunea salvatorilor montani din Mehedinți și Caraș Severin, dar încă nu au reușit să recupereze persoana care i-a alertat. E vreme rea așa că nu poate interveni elicopterul. 

 

"Datorita reliefului și faptului ca persoana nu putea oferi informații clare salvamontiștii nu au reușit sa o identifice decât foarte greu și cu ajutorul unei drone. Persoana este blocata într-un scoc din pereții dinspre Valea Cernei, este îmbrăcată sumar și a rezistat cu greu trecerii peste noapte și în condițiile valului de ploaie care a traversat zona. Întrucât nu este posibila o intervenție cu elicopterul, salvamontiștii intervin terestru, dar acțiunea este extrem de dificila fiind ingreunată de ploaie și de faptul ca accesul către zona de intervenție va dura destul de mult. 

 

Odată ajunși la victima salvatorii vor evolua care este cea mai optimă cele dr evacuare a acestuia, în funcție și de configurația terenului și de starea victimei. Salvamontiștii spera ca persoana blocata în perete, imbracata sumar, nehidratata și nemancata sa reziste temperaturilor scăzute si intemperiilor, mai ales ca are și o vârstă înaintată", anunță Salvamont.

Vizualizări: 390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: