Eveniment

Percheziții în Gorj. Au luat credite cu documente false!

Procurorii și polițiștii gorjeni au făcut, în această dimineață, opt percheziții în Târgu Jiu, Rovinari, Băleşti şi Peştişani, într-un dosar având ca obiect infracţiuni de înşelăciune în formă continuată şi alte infracţiuni.

 

În cauză se fac cercetări cu privire la trei suspecti. 

 

 

         

" Suspecta A.R., în calitate de operator ghişeu în cadrul Asociaţiei C.A.R. L… cu punct de lucru în Municipiul Tg.Jiu, în cursul anului 2023, până în luna ianuarie 2024, a întocmit în fals un număr de 63 contracte de împrumut pe numele a 53 de persoane de pe raza judeţului Gorj, folosindu-se în acest sens de documente falsificate, respectiv adeverinţe de venit, cupoane de pensie şi acte de identitate, puse la dispoziţie de către suspecţii B.R.A. şi I.V.A., modalitate prin care a indus în eroare reprezentanţii instituţiei de credit în scopul de a obţine pentru sine şi pentru ceilalţi doi suspecţi un folos patrimonial injust, fiind produs un prejudiciu în sumă de 886.050 lei.

 

          Suspecta A.R. este cercetată pentru săvârşirea, în formă continuată, a infracţiunilor de înşelăciune, prevăzute de art. 244 alin.1 şi 2 Cod penal (63 acte materiale), fals material în înscrisuri oficiale, faptă prevăzută de art. 320 alin.1 Cod penal (139 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prevăzută de art.322 alin.1 Cod penal (551 acte materiale) şi fals informatic, faptă prevăzută de art. 325 din Codul penal (63 de acte materiale).

 

          Ceilalţi doi suspecţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune, în formă continuată, faptă prevăzută de art.48 alin.1 Cod penal raportat la art.244 alin.1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal.

 

          La domiciliul suspectei A.R. au fost găsite mai multe documente falsificate.

 

          Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe în cauză urmând a fi dispuse măsuri legale, ce vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice pe parcursul urmăririi penale.

 

 

Facem totodată precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, care însă nu este în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte", a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 1,393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: